Iohannis, reuniune în format restrâns, în pregătirea Summitului NATO. Aderarea Suediei şi Finlandei, pe agenda discuţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Facebook / Iohannis
Klaus Iohannis FOTO Facebook / Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, 14 iunie 2022, la Haga, reuniunea în format restrâns organizată de Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos şi Prim-ministrul Regatului Danemarcei, în pregătirea Summitului NATO. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile vor viza aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, situaţia de securitate din Ucraina şi noul Concept Strategic al NATO.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 14 iunie 2022, la Haga, Regatul Ţărilor de Jos, la o reuniune în format restrâns, alături de premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi de Secretarul General NATO. Întâlnirea are loc la invitaţia Prim-ministrului Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, şi a Prim-ministrului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen”, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Potrivit sursei citate, „reuniunea vizează coordonarea poziţiilor şi a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva Summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie”, unde urmează să fie discutată „evaluarea situaţiei de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanşat de Rusia”.

De asemenea, pe agenda discuţiilor vor fi şi „continuarea asistenţei pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianţei, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO şi perspectivele aderării la Alianţă a Suediei şi a Finlandei”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite