Iohannis desfiinţează ordonanţa pe legile Justiţiei: Au introdus peste noapte noi condiţii. Se ignoră şi avizele CSM

Iohannis desfiinţează ordonanţa pe legile Justiţiei: Au introdus peste noapte noi condiţii. Se ignoră şi avizele CSM

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut prima reacţie în ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă pentru legile Justiţiei, acesta criticând Guvernul şi coaliţia PSD-ALDE.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Această ordonanţă este foarte îngrijorătoare. Aici avem chiar mai multe lucruri de discutat şi n-aş vrea să intru în multe detalii, o să o fac când ajungem cu toţii acasă, dar câteva idei merită menţionate. Bunăoară, pensionarea magistraţilor - este o chestiune pe care eu am semnalat-o, am solicitat Parlamentului o reluare a discuţiei, o reevaluare, n-au făcut-o, ca după aceea ministrul Justiţiei să vină, netransparent, fără consultări publice, să schimbe aceste articole, dar măcar dacă le-ar fi schimbat în sensul să fi rezolvat problema, nu a rezolvat nimica, pur şi simplu le-a amânat“, a declarat Klaus Iohannis

Preşedintele a spus că s-au introdus „peste noapte“ noi condiţii pentru procurori, „chestiuni care nu au fost discutate în Parlament şi care nu au fost pregătite" şi că se ignoră avize ale CSM. 

„Iată de ce am spus că nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă, şi pe bună dreptate, ca legiferarea să se facă într-un mod transparent, după consultări, şi ţinând cont şi de opiniile sistemului, or se vede că această coaliţie PSD-ALDE şi Guvernul lor nu doresc să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii... nu este calea bună, nu este calea care va duce la pace socială şi nici măcar nu va rezolva probleme din justiţie", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă va cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR privind OUG pe legile Justiţiei, Iohannis a subliniat: „Deja sunt solicitări la Avocatul Poporului pentru sesizarea CCR“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: