Iohannis, mesaj către populaţie: Mare grijă! Societate civilă trebuie să fie alertă. Când apar ordonanţe de urgenţă care nu ar trebui să existe, să protestăm

Iohannis, mesaj către populaţie: Mare grijă! Societate civilă trebuie să fie alertă. Când apar ordonanţe de urgenţă care nu ar trebui să existe, să protestăm

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat societatea civilă să rămână în alertă în eventualitatea unei Ordonanţe de urgenţă de modificare a codurilor penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent la Sibiu, şeful statului a fost întrebat dacă intenţionează să participe la următoarele şedinţe de Guvern, cum a procedat cu OUG 13, pentru a preveni adoptarea unei alte Ordonanţe de urgenţă de modificare a codurilor penale. Iohannis a răspuns că „societatea civilă trebuie să stea în alertă. Să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni.”

 
Una dintre marile probleme din Constituţia noastră e reprezentată tocmai de posibilitatea de absolut necontrolată de a da ordonanţe de urgenţă pe timpul vacanţei parlamentare. Pericolul constă că Guernul poate da OUG fără ca cei vizaţi să poate interveni pentru un control de constituţionalitate. Odată şi odată trebuie să tragem linie şi să terminăm cu acest sistem de ordonanţe de urgenţă. Aproape toate guvernele le-au folosit, cu precădere în vacanţa de vară, pentru a rezolva probleme cu care, poate, nu ar fi avut şanse în sesiunea parlamentară. Trebuie mare grijă. Societate civilă trebuie să fie alertă. Când apar ordonanţe de urgenţă care nu ar trebui să exiet, cum a fost OUG 13, să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni“, a declarat Klaus Iohannis. 

Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările