Iohannis, dicuţie cu premierul Olandei despre situaţia din Ucraina şi sprijinul pentru Republica Moldova: Unitatea şi solidaritatea sunt forţa noastră în aceste timpuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la telefon cu premierul olandez Mark Rutte despre situaţia din Ucraina şi îmbunătăţirea sprijinului pentru Republica Moldova. Preşedintele României a mulţumit pentru desfăşurarea a 200 de soldaţi în România în cadrul noului Grup de luptă NATO.

„Foarte bună conversaţie la telefon cu premierul Mark Rutte. I-am mulţumit lui şi Olandei pentru desfăşurarea a 200 de soldaţi în România ca parte a Grupului de luptă condus de Franţa. De asemenea, am făcut schimb de opinii privind îmbunătăţirea sprijinului pentru Ucraina şi Republica Moldova şi sancţionarea în continuare a Federaţiei Ruse. Unitatea şi solidaritatea sunt forţa noastră în aceste timpuri”, a scris Klaus Iohannis, miercuri pe Twitter.

Anunţul preşedintelui a fost confirmat de premierul olandez, care a scris, la rândul său pe Twitter. „Am vorbit cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg şi preşedintele Klaus Iohannis despre cele mai recente evoluţii din Donbas. NATO va continua să sprijine Ucraina şi se angajează să protejeze puternic flancul estic al Alianţei. Olanda va contribui cu 200 de soldaţi la grupul de luptă NATO în România, a transmis Mark Rutte, în postarea sa pe Twitter.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite