Iohannis, despre războiul din Ucraina: Noi nu considerăm că acest conflict se va extinde în ţările NATO / Ce spune preşedintele Bulgariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Rumen radev FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis şi Rumen radev FOTO Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că nicio ţară a NATO nu este în pericol de afi atacată de Rusia, însă fiecare stat trebuie să fie pregătit pentru orice situaţie şi atât administraţia de la Bucureşti, cât şi cea de la Sofia trebuie să se întărească.

„Noi nu considerăm că acest conflict se va extinde în ţările NATO. Dar suntem pregătiţi pentru orice situaţie. În Flancul Estic trebuie să consolidăm apărarea. Să fim aşa de puternici încât nimeni să nu aibă ideea de a ataca pe Flancul Estic”, a subliniat Klaus Iohannis, fiind întrebat în declaraţia de presă comuncă cu preşedintele bulgar, Rumen Radev, dacă România şi Bulgaria sunt în pericol. 

Liderul de la Sofia a avut o poziţia mai nuanţată, fiind prezentate elemente ale unei escaladări a conflcitului: „Să ne gândim în perspectivă asupra riscurulor. Deja au ajuns să zboare drone (...) Avem lovituri care sunt la câţiva kilometri de graniţă cu Polonia. E potenţial pentru destabilziarea situaţiei şi în Moldova. Riscurile există. Trebuie să neutralizăm aceste riscuri. Trebuie avem un dialog strategic”, a completat Rumen Radev.

Cei doi şefi de stat au pledat pentru întărirea relaţiilor între România şi Bulgaria, atât prin măsuri de coordonare privind criza refugiaţilor, dar şi în materie de securitate energetică. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite