Iohannis, comportament total diferit faţă de Tăriceanu şi Dragnea: a criticat dur PSD, dar a menajat ALDE. L-a salutat pe Tăriceanu, dar l-a ignorat pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şedinţa solemnă din Parlament, preşedintele Klaus Iohannis i-a tratat diferit pe liderii coaliţiei de guvernare. La intrarea în plen, şeful statului l-a salutat, cordial, pe Călin Popescu Tăriceanu, în schimb, pe Liviu Dragnea l-a ignorat. Apoi, de la tribună, Klaus Iohannis a lansat un val de critici la adresa PSD, însă nu a scos o vorbă despre ALDE. Nici tonul lui Tăriceanu nu a fost la fel de dur în ultima vreme faţă de Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aderării României la NATO. Fix înainte de a intra în plen, şeful statului s-a intersectat pe hol cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, pe care i-a ignorat. După câteva secunde, Iohannis a ajuns în plen, unde l-a salutat cordial pe Călin Popescu Tăriceanu. Apoi s-a aşezat în rândul dedicat preşedinţilor, lângă Emil Constantinescu. La scurt timp, şi Liviu Dragnea şi-a făcut apariţia în sală, mergând să-l salute pe Emil Constantinescu. Deşi Iohannis era la un scaun distanţă, liderul PSD şi preşedintele României s-au ignorat reciproc. 

Au urmat discursurile. Klaus Iohannis a atacat dur guvernarea PSD, însă nu a pronuţat nici măcar o dată numele ALDE, partenerul de guvernare al social-democraţilor. Conform discursului publicat de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a invocat strict „majoritatea PSD“, „guvernarea PSD“, „politicile PSD“ şi „incompetenţa PSD“. Nici discursul lui Tăriceanu nu a făcut vreo trimitere critică la Iohannis. De altfel, liderul ALDE a folosit în ultima vreme un ton mult mai temperat în declaraţiile despre şeful statului. 

O simplă căutare în discursul susţinut de Iohannis în plen arată că şeful statului a invocat de opt ori PSD, însă niciodată ALDE. 

iohannis

De altfel, nici în declaraţia de presă susţinută luni la Cotroceni, în care a anunţat că va consulta din nou Parlamentul pe tema referendumului, Iohannis nu critică ALDE, ci doar PSD. 

iohannis

Parlamentul s-a reunit, marţi, într-o şedinţă comună, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice. Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, în plen, atacul PSD la adresa statului de drept, fiind huiduit de aleşii social-democraţi. Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe şeful statului că a transformat şedinţa solemnă într-un eveniment de campanie electorală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite