Iohannis: Sunt în asentimentul oamenilor de afaceri din România. Îi asigur că nu vom renunţa la promisiunea unei bune guvernări

Iohannis: Sunt în asentimentul oamenilor de afaceri din România. Îi asigur că nu vom renunţa la promisiunea unei bune guvernări

Klaus Iohannis FOTO Administra'ia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis asigurări oamenilor de afaceri din România că „promisiunea unei bune guvernări” nu va fi abandonată. Şeful a încurajat dialogul dintre Guvern şi mediul de afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt în asentimentul oamenilor de afaceri din România care susţin, pe bună dreptate, nevoia  de stabilitate şi predictibilitate. Îi asigur că nu vom renunţa la promisiunea unei bune guvernări, iar mesajele mediului de afaceri au fost recepţionate, înţelese şi îşi vor vedea destul de curând concretizarea.

Şeful statului a încurajat Guvernul să şi mediul de afaceri să menţină un dialog, precizând că că viitorul înseamnă „mai mult, atât pentru producătorii de automobile, cât şi pentru segmentul de piaţă reprezentat de furnizori. Şi am certitudinea că industria auto românească poate mai mult. Încurajez Guvernul şi mediul de afaceri să menţină un dialog permanent, mai constructiv şi mai orientat spre rezultate. Dacă ne referim la sport, performanţa nu se poate obţine fără bani. Sportul românesc are mare nevoie de politici publice mai bine ţintite, de resurse, de infrastructură modernă şi accesibilă, dar mai ales de implicare la toate nivelurile de organizare administrativă, economică şi socială”.

Preşedintele este de părere că în cazul economiei „dezvoltarea nu poate avea loc fără investiţii, şi nu mă refer aici doar la resurse financiare. Dincolo de alocarea de fonduri pentru cercetare-dezvoltare sau de programe precum Rabla şi Rabla Plus, industria auto românească, la fel ca întreaga economie naţională, are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Şi de un sprijin din partea statului mai adaptat noii realităţi post-criză”.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările