Grindeanu, întrevedere cu ambasadorul Franţei în România: „Susţin importanţa cooperării pentru investiţii în domeniul transporturilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer, cu prilejul căreia social-democratul a subliniat că ţara noastră va acorda sprijinul necesar pentru continuarea relaţiilor dintre cele două state, precizând că domeniul transporturilor joacă un rol important.

„Am transmis că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România este pe deplin implicat în privinţa continuării analizei propunerilor legislative din Pachetul 'Fit For 55' care se vor aplica în domeniul transporturilor şi a propunerilor privind Cerul Unic European (SES). Suntem implicaţi şi în analiza noilor iniţiative legislative din Pachetul 'Mobilitatea Eficientă şi Verde'”, a transmis ministrul Grindeanu, joi, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Social-democratul a subliniat, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Franţei, şi atenţia pe care România o acordă digitalizării şi decarbonizării sistemelor aferente tuturor modurilor de transport. „Am apreciat însă că este necesar un cadru de reglementare orientat către nevoile pieţei, fără bariere administrative nejustificate”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a oferit asigurări că ţara noastră va acorda sprijinul necesar pentru continuarea şi consolidarea relaţiilor „excelente dintre România şi Franţa, atât la nivel bilateral, cât şi la nivelul UE”.

„Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai României, iar relaţiile bilaterale româno-franceze se bazează pe legături istorice, culturale şi de prietenie profunde. În acest context, domeniul transporturilor reprezintă un pilon important al relaţiilor bilaterale.

Am reamintit că statele noastre au avut ocazia, în cea de-a doua parte a anului 2020, să reia dialogul politic la nivel înalt, eveniment care a marcat semnarea de către premierii celor două ţări, a Foii de Parcurs actualizate a Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa. (...) Aşa cum s-a agreat în acest document, susţin importanţa cooperării pentru realizarea de investiţii prioritare în domeniul infrastructurilor de transport, în scopul conectivităţii în cadrul pieţei unice şi între Uniunea Europeană si statele din vecinătatea UE, precum şi intensificarea eforturilor comune în privinţa decarbonizării transporturilor”, a conchis Grindeanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite