Grindeanu, întrebat dacă PSD şi PNL vor candida împreună în 2024: „Nu văd posibil acest lucru”. Ce spune despre durata coaliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD şi actual ministru al Transporturilor, crede că nu este posibil ca PNL şi PSD să candideze împreună la alegerile din 2024, în contextul în care bătăliile electorale s-au dus întotdeauna între cele două formaţiuni, fiind partide mari, cu structuri puternice.

Întrebat, într-o emisiune la Prima TV, cât va dura actuala coaliţia de guvernare, Sorin Grindeanu a spus: „Noi am semnat cu acord politic, suntem extrem de serioşi, partea social-democrată, în a ne ţine de ceea ce am semnat (...) Nu avem motive în acest moment să spunem că nu suntem optimişti că se duce acest acord politic până la capăt, dar vreau să spun că suntem atenţi. Da, ne-am asumat să intrăm la guvernare într-o perioadă nu simplă, România risca să intre în vrie cu toate cele patru crize una peste alta (...), dar asta nu înseamnă că trebuie să nu ştim ce înseamnă priorităţile PSD şi pentru ce ne-au votat oamenii pe noi”.  

În ceea ce priveşte posibilitatea ca PSD şi PNL să formeze o alianţă, pe modelul USL, care să candideze la alegerile din 2024, Grindeanu a transmis că nu vede acest lucru posibil, fiind vorba despre două partide mari, care vor să câştige.

„Eu nu văd posibil acest lucru. Nu, nu cred că este posibil, sunt lucruri care...Să vorbim de alegerile locale, de exemplu. În peste 90% dintre localităţile din România, dacă adăugăm UDMR ne ducem spre aproape de 100%, bătăliile electorale au fost între PSD şi PNL. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în 2024. Vorbim despre două partide care au structuri, sunt foarte bine duse în teritoriu, încearcă să găsească tot timpul cei mai buni candidaţi şi să câştige alegeri. Nu, nu văd posibilă această alianţă posibilă mare”, a afirmat ministrul.

De altfel, Grindeanu a precizat că-i este „extrem de greu” să facă predicţii în legătură cu ce se va întâmpla după anul 2024.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite