Flutur, despre negocierile pentru Guvern: Am lucrat la punerea de acord a celor trei programe de guvernare. Ce spune despre impozitarea marilor averi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur FOTO ARhivă /
Gheorghe Flutur FOTO ARhivă /

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a declatrat că PNL, PSD şi UDMR au discutat punerea în acord a programelor de guvernarea ale celor trei partide, în ceea ce priveşte 10 ministere, până în acest moment.

„Am lucrat la punerea de acord a celor trei programe de guvernare. Până la momentul acesta am parcurs 10 ministere. Mâine dimineaţă continuăm cu domeniul , Ministerul Muncii, Sănătatea, domeniul de Afaceri şi Învăţământul ca să finalizăm”, a declarat Gheorghe Flutur miercuri, în urma primelor întâlniri ale viitoarei coaliţii PNL-PSD-UDMR pentru discutarea programului de guvernare. 

„Sunt lucruri la care ne înţelegem , unele la care mai urmează nişte discuţii, PNL spune că nu dorim să mai creştem taxele şi impozitele şi în al doilea rând păstrarea cotei unice, aici au apărut discuţii (...) pana acum pe cele 10 domenii nu au fost chestiuni majore”, a mai spus liberalul.

Discuţiile la care se referă Flutur au legătură cu intenţia PSD de taxare a marilor averi.

”Aici au apărut nişte uşoare discuţii între noi şi cei din PSD care cer această impozitare progresivă, dar vor mai avea loc orele şi zilele viitoare discuţii pentru clarificarea avantajelor pentru mediul de afaceri, pentru dezvoltarea economică a acestei ţări.

"Eu pot să vă spun, ca o gândire liberală, dacă ai o valoare mai mare nu este un delict şi eu te sancţionez că tu ai ajuns să ai aceea valoare mai mare dacă tu ai fost mai harnic şi ai avut noaptea mai scurtă şi ai muncit. Adică, noi liberalii nu vrem să sancţionăm din punctul acesta de vedere cel care capitalizează. Aici fiecare poarte să spună cum vede, dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul. Noi trebuie să încurajăm şi acumularea cinstită de capital în această ţară. Nu să te pedepsesc dacă ai avut curajul să ai un anumit capital", a completat Flutur.

Potrivit liderului liberal, s-a discutat şi asupra unor subiecte pe Justiţie. „Angajamentul nostru şi aici vorbesc în numele PNL, drumul nostru european în ceea ce priveşte statul de drept, angajamentele privind MCV”.

PSD şi PNL au discutat înfiinţarea unor ministere noi în viitorul Guvern comun. Potrivit unor surse politice, printre propunerile pe care le-au discutat liderii politici sunt înfiinţarea Ministerul Mediului de Afaceri şi Ministerului Familiei.

Partidele au început negocierile asupra programului de guvernare pentru formarea unui Guvern PNL-PSD-UDMR. Liderii politici discutând pe fiecare domeniu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite