Gafele politicienilor pe Facebook. Cel mai nou exemplu, Violeta Vijulie, liberala care a scris că regina Angliei bea zilnic vin românesc pentru longevitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Politicienii români se întrec în gafe care mai de care pe Facebook, devenind astfel ţinta ironiilor. De la liberala Raluca Turcan care i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal pe Facebook, mort din 1803, până la asocierea lui Florin Cîţu cu personajul Superman. Cel mai recent exemplu este Violeta Vijulie, liberala care a postat un mesaj prin care susţinea că regina Angliei bea zilnic vin românesc pentru longevitate.

Violeta Vijulie, fosta preşedintă a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a publicat miercuri, 2 februarie, un text pe pagina sa de Facebook care s-a viralizat rapid. Este vorba de fapt de un pamflet, pe care liberala l-a preluat fără a-l verifica în prealabil. Vijulie susţinea că Regina Angliei bea zilnic câteva pahare de vin românesc pentru că „îi pot prelungi viata cu până la 18 de ani şi jumatate”.

„Elisabeta a ajuns deja la venerabila vârstă de 95 de ani şi este convinsă că una dintre cauzele longevităţii şi a stării sale bune de sănătate este vinul românesc. În fiecare zi după micul dejun regina savurează un pahar de Feteascǎ Neagrǎ apoi la prânz 1-2 pahare de vin alb adus special de la gospodării din zona Vrancei, la ora 5 după ceai paharnicul regal ii serveşte un păhăruţ de vin alb de Cotnari care se pare că este preferatul ei, iar fiecare seară şi-o încheie cu câteva cupe de argint pline cu vin de Murfatlar. (...)

Se pare că vinul românesc are nişte calităţi unice în lume, şi asta în primul rând din cauza solului binecuvântat ce transmite strugurilor nişte energii pozitive nemaiîntâlnite în alte locuri, ce pot prelungi viaţa cu până la 18 de ani şi jumătate”, se arată în mesajul publicat de Violeta Vijulie. 

Liberala a revenit apoi asupra mesajului şi le-a bătut obrazul internauţilor care au ridiculizat-o. „Ceea ce mi se pare foarte trist este că niciunul dintre cei care au pus aici comentarii foarte urâte nu mi-a scris un mesaj în privat să verific încă o dată sursa!", a scris, printre altele, Violeta Vijulie, care a şters în cele din urmă postarea şi, ulterior, şi-a dezactivat contul pe reţeaua socială, conform Ziare.com.

De-a lungul timpului, şi alţi politicieni au atras ironiile publicului în urma postărilor de pe reţelele sociale. Spre exemplu, Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, i-a urat, pe 26 iulie 2021, „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal pe Facebook, mort din 1803.  

.

   Nici Florin Cîţu nu a fost mai prejos. La acea vreme premier, a publicat în septembrie 2021 pe contul său de Instagram un videoclip din filmul „Superman Returns” (Superman Revine), în care a înlocuit faţa actorului principal cu a sa. Gestul lui Cîţu a venit în contextul în care era vizat de o moţiune de cenzură. 

Florin Citu - Superman FOTO Instagram

Alina Gorghiu a făcut şi ea o gafă majoră, la sfârşitul anului trecut, într-o postare pe Facebook. Răspunzând la un comentariu privind asumarea răspunderii pentru potenţialele efecte secundare ale vaccinării anti-Covid, senatoarea a afirmat „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”, arată EpochTimes.

Internaut: „Sunteţi jalnici. Dacă mă duc să mă vaccinez îmi garantaţi în scris că răspundeţi dvs dacă păţesc ceva?”

Gorghiu: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”.

Tot într-o postare pe Facebook, pe 24 iulie, Dan Barna a vrut să o felicite pe Ana Maria Popescu, care a câştigat medalia de argint în proba de spadă, la Jocurile Olimpice. Totuşi, în loc de „spadă”, Barna a scris „sabie”.

Şi actualul premier, Nicolae Ciucă, comis-o în martie 2021, când ocupa şefia Ministerului Apărării. După ce a efectuat o vizită la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, Ciucă a postat pe Facebook o serie de imagini în care puteau fi observate datele de acces ale unor conturi şi videoconferinţe, plus numere de telefon folosite de angajaţii unui call center MApN din Sibiu, scrise pe tablă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite