Negocierile PNL-PSD în imagini. Ce decizii au luat liderii partidelor care vor să instaleze un nou Guvern FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderul liberalilor, Florin Cîţu şi ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, participă la prima rundă de negocieri cu liderii social-democraţi, Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu, după ce PNL a decis propunerea lui Ciucă premier, iar PSD a votat propunerea preşedintelui de partid.

Liderii liberali şi social-democraţi s-au întâlnit, începând cu orele 16.00, pentru a pune la punct ultimele domenii din programul de guvernare. 

Surse din conducerea liberalilor au declarat pentru „Adevărul” că cele două partide au discutat până acum şi au căzut de acord asupra valorii pensiei minime, care ar urma să fie 1.000 de lei. 

Unul din punctele importante asupra căruia liderii pare că nu s-au înţeles este cel al desfiinţării SIIJ.

Liderul PNL spune că toţi participanţii de la masa negocierilor sunt de acord că trebuie respectat MCV,asta înseamnând, în viziunea liberalilor, iminenta desfiinţare a SIIJ. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că nu este nevoie de desfiinţarea Secţiei. 

Întâlnirea de joi seară este prima, după ce partidele au votat numele cu care merg la negocierile pentru formarea viitorului Executiv. Atât PNL, cât şi PSD sunt de acord cu varianta unui premier prin rotaţie, însă ambele formaţiuni vor să aibă întâietate în deţinerea postului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite