Fiul lui Dumitru Tinu, Andrei, intră la guvernare

Fiul lui Dumitru Tinu, Andrei, intră la guvernare

Andrei Tinu a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Cetăţenie Sursa: facebook

Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Tinu a declarat pentru Adevărul că este un domeniu în care activează, el predând în acest moment drept constituţional la Faculatea de Drept din cadrul Universităţii Titiu Maiorescu din Capitală.

„Este un domeniu în care activez. Predau la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Titu Maiorescu drept constituţional, iar într-un semestru se face un curs de cetăţenie, respectiv, modalităţi de obţinere a cetăţeniei”, a spus Tinu 

Andrei Tinu este secretar executiv pe probleme de comunicare al Tineretului Social Democrat (TSD) şi în mai 2013 a depus un amendament la comisia pentru revizuirea Constituţiei prin care propunea reducerea vârstei minime de vot de la 18 la 16 ani, arătând la acel moment că legislaţia prevede că o persoană dobândeşte capacitate de muncă la vârsta de 16 ani.

Andrei Tinu a devenit celebru la începutul lunii ianuarie 2003 când tratăl său, Dumitru Tinu, director al ziarului Adevărul, a murit într-un accident de circulaţie chiar în ziua de 1 ianuarie. Ulterior avea să se descopere că pe lângă fiica sa Ana Maria, Dumitru tinu mai avea şi un fiu dintr-o relaţie din afara căsătoriei, Andrei Iucinu. Ulterior, Andrei Iucinu a deschis un proces pentru recunoaşterea paternităţii şi pentru schimbarea numelui în Andrei Tinu.

Din punct de vedere politic, Andrei Tinu s-a înscris iniţial în Partidul România Mare (PRM), formaţiune pe care a părăsit-o în favoarea PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările