Firea: „Nicuşor Dan vrea traseu pentru biciclişti prin curtea Casei Poporului, dar a pierdut 10 milioane de euro pentru pistele prin oraş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre
FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, îl critică pe acualul primar general, Nicuşor Dan, pentru că nu a dezvoltat reţeaua de trasee alternative, deşi în campania electorală a promis un sistem adevărat de piste pentru biciclişti, cu ajutorul fondurilor europene. Firea susţine că Nicuşor Dan a pierdut 10 milioane de euro, bani care erau destinaţi pistelor de biciclete din Bucureşti.

Firea a transmis că, în calitate de senator, fost primar şi lider al PSD Bucureşti, va vorbi cu Ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi cu toţi consilierii generali ai PSD să vadă dacă pot fi găsite soluţii ca fondurile nerambursabile pentru traseele alternative să nu fie pierdute. 

„Nicuşor Dan vrea traseu pentru biciclişti prin curtea Casei Poporului, dar a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru pistele din oraş! Ministrul Mediului a anunţat în urmă cu o săptămână că Bucureştiul pierde finanţarea pentru cele 4 trasee de piste pentru biciclişti.  Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală  peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ şi pentru reducerea poluării. (...)

(Nicuşor Dan n.r.) a uitat că a promis în campania electorală 'un sistem adevărat de piste de biciclete în Capitală, cu ajutorul fondurilor europene'.  Mai mult, a anunţat clar că nu vor fi prea curând piste în oraş”, a scris Firea, miercuri, pe Facebook.

De altfel, fostul edil al Capitalei a subliniat că planul lui Nicuşor Dan de  a amenaja o pistă pentru biciclişti prin curtea Casei Poporului nu este nou, iar „spargerea” gardului care înconjoară Palatul Parlamentului ridică probleme serioase.

    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite