Europarlamentarul Victor Negrescu cere  schimbarea tratatelor europene pentru a relansa proiectul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Victor Negrescu
FOTO: Facebook/ Victor Negrescu

Prezent la Strasbourg, în cadrul Conferinţei privind Viitorul Europei, eurodeputatul Victor Negrescu (PSD) a solicitat convocarea unei Convenţii pentru schimbarea tratatelor europene cu scopul de a relansa proiectul Uniunii Europene. Propunerea eurodeputatului român urmează să fie discutată de legislativul european.

„Am participat activ la lucrările Conferinţei privind Viitorul Europei. A fost un exerciţiu democratic deschis şi transparent, în care am preluat punctele de vedere venite de la cetăţeni şi de la reprezentanţii partenerilor sociali şi ai societăţii civile. Dezbaterile nu au fost mereu uşoare, însă am elaborat împreună un document care integrează toate propunerile constructive privind viitorul Europei. M-a bucurat faptul că propunerea mea privind crearea unui plan integrat pentru educaţie la nivel european şi intensificarea eforturilor europene în materie a fost preluată în concluzii.

Dar, pentru a putea răspunde cu adevărat la toate aceste aşteptări este nevoie de mai mult. Este nevoie de o relansare a proiectului european care poate să vină de la o Convenţie care să genereze schimbări ale tratatelor europene. În aceste vremuri dificile, Uniunea Europeană trebuie să îşi ofere noi orizonturi tinzând spre mai multă solidaritate, integrare şi protecţie pentru cetăţenii europeni. Mesajul Conferinţei privind Viitorul Europei este clar, iar larga majoritate a reprezentanţilor Parlamentului European împărtăşeşte această viziune”, a declarat europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, conferinţa privind Viitorul Europei a permis un dialog între cetăţeni, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai partenerilor sociali şi aleşi de la nivel naţional şi european privind acţiunile viitoare ale Uniunii Europene.

Ideile şi propunerile au fost integrate într-un document-sinteză aprobat prin consens în cadrul Conferinţei privind Viitorul Europei. În data de 9 mai, reprezentanţii instituţiilor europene urmează să decidă asupra modului în care aceste propuneri urmează să fie implementate, dar şi să identifice următoarele direcţii de acţiune. În contextul războiului din Ucraina, majoritatea grupurilor politice europene au solicitat convocarea unei Convenţii care să discute despre modificarea tratatelor europene pentru a face Uniunea Europeană mai eficientă şi mai apropiată de cetăţeni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite