Europarlamentarii PMP îl contrazic pe Baconschi

Europarlamentarii PMP îl contrazic pe Baconschi

Afişul electoral al PMP de la alegerile europarlamentare FOTO Marian Iliescu

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, susţine, pe Facebook, că i s-au cerut 100.000 de euro pentru a ocupa poziţia a treia pe lista PMP, loc considerat eligibil, la alegerile europarlamentare. După o trecere în revistă a evoluţiei sale politice, Baconschi a ţinut să prezinte un episod din culisele partidului din care a făcut parte, dar fără să dea nume sau mai multe amănunte.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În acest rezumat nu intră cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi «tolerat» pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să «scot» o asemenea sumă“, a scris Baconschi, pe Facebook. După ce a văzut că afirmaţiile sale capătaă amploare, Baconschi a revenit şi a încercat să mai dreagă busuiocul. „Li s-a cerut candidaţilor să obţină sponsorizări legale pentru a finanţa campania, nu să vină cu geanta la cineva“, a scris Baconschi, apoi a anunţat că îşi închide şi pagina de Facebook.

„Nu mi-a condiţionat nimeni“

Preşedintele PMP Elena Udrea a respins aciuzaţiile fostului ministru de Externe şi i-a amintit că datorită ei s-a aflat pe locul 3, pentru că partidul l-a votat să fie pe locul 5 pe lista de candidaţi. „Locul domnului Baconschi nu a fost condiţionat de bani - chiar domnia sa spune că nu a avut de unde să aducă acei sponsori şi, totuşi, a rămas pe locul trei pe lista PMP. Baconschi ieşise, în urma votului membrilor PMP, pe locul 5 pe lista de candidati ai partidului, eu fiind cea care a susţinut că acesta ar trebui să fie mai în faţă, fiind un fost ministru de Externe şi un om cu o prezenţă mediatică semnificativă“, a spus şi Udrea.

Contactat de „Adevărul“, europarlamentarul Siegfried Mureşan a infirmat o astfel de practică în PMP pentru ocuparea poziţiilor pe listă. „Din cunoştinţele mele, nu a existat o condiţionare, să contribui cu 100.000 de euro şi eşti europarlamentar. Mie nu mi-a condiţionat nimeni poziţia de locul doi pe lista PMP“, a declarat Siegfried Mureşan. Capul de listă al PMP la euroalegeri, Cristian Preda, un apropiat al lui Teodor Baconschi, a preferat să nu comenteze. „El personal a infirmat apoi. Nu vreau să fac nicio declaraţie pe această temă, pentru că nu vreau să intru în acest circ“, a spus şi Cristian Preda.

Citeşte şi:

Elena Udrea a fost aleasă preşedintele PMP şi a anunţat candidatul partidului la preşedinţie: Cristian Diaconescu

Cum a ajuns Elena Udrea primul preşedinte al PMP

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidenţiale: Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la reîntregirea nemului românesc

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările