Adrian Papahagi pleacă din partidul Elenei Udrea: „Adio, PMP!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Papahagi, membru fondator al PMP FOTO Arhiva Adevărul
Adrian Papahagi, membru fondator al PMP FOTO Arhiva Adevărul

Adrian Papahagi, membru fondator al PMP, a demisionat din partid, sugerând că a părăsit formaţiunea din cauza preşedintelui PMP, Elena Udrea.

„Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni; nu văd nicio diferenţă morală, politică sau mediatică între ea şi Victor Ponta. Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut ţara şi televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am minţit. Adio, PMP!“, a scris Papahagi pe pagina sa de Facebook.

Anterior, fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, candidat fără succes la alegerile europarlamentare şi la un post de vicepreşedinte al PMP, i-a prezentat demisia liderului PMP, Elena Udrea.

„Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile“, a scris Baconschi, pe Facebook. Fostul ministru a postat şi demisia înaintată preşedintelui PMP, Elena Udrea.

„Doamnă Preşedinte, subsemnatul Teodor Baconschi - membru fondator al Partidului Mişcarea Populară - vă rog să primiţi demisia mea din formaţiunea pe care o conduceţi“, se arată în conţinutul demisiei.

La acel moment, Adrian Papahagi, membru fondator al PMP alături de Baconschi, a dat de înţeles că Elea Udrea este vinovată pentru demisia fostului ministru. „Este o înfrângere majoră pentru noul preşedinte, Elena Udrea, care a preferat să se înconjoare cu sicofanţi fără anvergură şi a marginalizat complet vocile critice din partid. Poate fi mulţumită: a scăpat de un odios intelectual cu doctorat la Paris (mai rezistă totuşi vreo 3-4 în partid, însă nu se ştie pentru câtă vreme)“, a scris Papahagi, tot pe Facebook.

La Congresul PMP, Adrian Papahagi s-a înscris în cursa pentru câştigarea preşedinţiei partidului, dar a renunţat în favoarea fostului consilier prezidenţial Daniel Funeriu. Acesta din urmă a pierdut lupta în faţa Elenei Udrea, care şi-a adjudecat funcţia de preşedinte al PMP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite