Eurodeputat PNL, critici la adresa alianţei liberalilor cu PSD: „Grindeanu rămâne premierul care a dat OUG 13”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan este singurul eurodeputat român din conducerea Grupului PPE. FOTO arhivă personală
Siegfried Mureşan este singurul eurodeputat român din conducerea Grupului PPE. FOTO arhivă personală

Siegfried Mureşan, europarlamentar al PNL, a criticat decizia partidului de a se alia cu PSD şi să refuze continuarea coaliţiei cu USR. Vicepreşedintele Grupului PPE susţine că „garanţiile de reformă erau mai mari alături de USR”, fiind pusă sub semnul întrebării modul de abordare a temei Justiţiei de către PNL în parteneriat cu PSD.

Siegfried Mureşan, care este şi vicepreşedinte al Grupului PPE, a precizat că se aşteaptă ca evaluările europene să vină pe baza faptelor concrete de la Bucureşti, nu pe baza unor îngrijorări venite din societatea civilă sau mass media. „Mă aştept ca poziţionările instituţiilor europene să fie în următoarea perioadă exact ca în 2017-2019, strict pe baza lucrurilor care se întamplă, nu pe baza ecourilor din presă”, a declarat Mureşan pentru News, întru-un interviu acordat agenţiei de presă.. 

Eurodeputatul s-a pronunţat şi tema prezenţei unor nume de social-democraţi, în condiţiile în care a ieşit în stradă la proteste în 2017, după OUG 13. „Pentru mine, Sorin Grindenau va fi premierul care a dat OUG 13, ordonanţa care a scos sute de mii de oameni în stradă. Fiecare partid îşi decide propriii reprezentaţi în guvern, dar pentru mine Sorin Grindeanu a fost şi rămâne premierul care a dat OUG 13. Nu sunt deloc încântat să-l văd în Guvernul României. La fel cum nu sunt încântat nici să văd că fostul primar eşuat al Capitalei, Gabriela Firea, este propus pentru a fi ministru. Este o nedreptate pentru doamnele din România ca singura femeie din guvern să fie Gabriela Firea. Sunt sigur că există mult mai multe doamne competente care ar putea reprezenta mai onest ţara la masa guvernului”, a continuat Siegfried Mureşan. 

De altfel, acesta s-a pronunţat pe faţă pentru o o colaborare cu USR, formaţiune cu care interacţionează şi la Bruxelles, prin colegii eurodeputaţi. „„În fosta coaliţie, PNL avea un rol de lider. Acum, PSD este partidul mai mare. Garanţiile de reformă erau mai mari alături de USR. Acum reformele ar trebui să se faca împotriva partenerului de coaliţie”, a punctat Mureşan, care a subliniat că dacă PNL nu va găsi o cale să se diferenţieze de PSD, atunci nu poate spera deloc la învingerea acestora la alegerile din 2024.

La Congresul PNL din 25 septembrie Siegfried Mureşan a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte pe Politică Externă din partea partidului, dar a fost învins de Robert Sighiartău, membru al echipei Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite