Efectul Dăncilă. Tăriceanu îşi anulează o vizită în Maroc după ce premierul a intrat în conflict cu lumea arabă

Efectul Dăncilă. Tăriceanu îşi anulează o vizită în Maroc după ce premierul a intrat în conflict cu lumea arabă

Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a anulat vizita pe care urma să o efectueze în Maroc, ţară arabă din nordul Africii, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică, la Washington, că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vizita oficială a preşedintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părţii marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat al Senatului.
 
Potrivit G4Media.ro, autorităţile marocane i-ar fi transmis lui Tăriceanu , prin canale diplomatice, că nu sunt disponibile pentru întâlniri. Tăriceanu urma să fie însoţit în vizita în maroc de senatorii Renică Diaconescu (PSD), Cătălin Toma (PNL), Dan Lungu (USR), Karoly Zsolt Csaszar (UDMR), Daniel Zamfir (ALDE) şi Gheorghe Baciu (PMP), şeful grupului parlamentar de prietenie România – Maroc.
 
Promisiunea premierului Viorica Dăncilă că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim poate strica relaţiile diplomatice cu ţările arabe, dar şi cu Israelul, atrag atenţia specialiştii în politică externă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: