„E treaba lui că ne-a păcălit” (a lui Baranga). Greşit, dle Orban! Este treaba statului, a dvs. în primul rând!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Baranga capătă proporţii incredibile. În 2016 instanţa i-a anulat toate dimplomele, începând cu aceea de Bac, iar dl Laurenţiu Baranga a continuat să ocupe funcţii importante în statul român, ultima fiind şeful  Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, funcţie în care a fost numit de către premier acum o lună. În 4 ani, nicio institute a statului român n-a aflat de decizia instanţei din 2016!

Declaraţia dlui premier Orban

”E treaba lui că ne-a păcălit. Ieri am avut demisia pe masă. Şi-a dat demisia, nu mai este preşedinte”. ”El era într-o funcţie publică, a venit dintr-o funcţie publică. Nu cunosc detaliile, mărturisesc că nu am urmărit cu foarte mare atenţie. A fost evaluată această numire, am aplicat toate procedurile de evaluarea a candidatului, nu am avut aceste informaţii legate de falsul în privinţa diplomelor. Şi am înţeles că este vorba despre toate diplomele”.

A fost evaluată această numire, s-au aplicat toate procedurile, şi din 2016 până în prezent nicio instituţie implicată în evaluări n-a aflat că  omul nu mai avea nicio diplomă. Era doar strungar. Un strungar care a funcţionat la ORNISS (Oficiul Registrului Naţional pentru Informaţii Secrete de Stat), care avea pe mână toate secretele statului şi ale NATO. Că ORNISS neagă acum acest lucru, era de aşteptat. Dar abia în 2019 i-a desfăcut contractul de muncă. Iar acum o lună a fost numit şef la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Parcursul academic al dlui Baranga este uluitor. Cu diplome falsificate, începând cu diploma de Bac, Baranga a obţinut un doctorat şi a ajuns conducător de doctorate la două mari universităţi! Plus expert evaluator la ARACIS, instituţia care acreditează  programele de studii universitare. Cum n-a văzut nimeni impostura care zăcea în Laurenţiu Baranga? Mister!

Mai gravă mi se pare breşa colosală din sistemul nostru de Securitate. Un hoţ, falsificator de diplome dovedit de instanţă din 2016, rămâne în funcţii la ORNISS, iar acum o lună a fost numit şef la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Cum a fost posibilă această breşă în sistemul nostru de securitate? La ce să ne mai aşteptăm?

Că Georgiana Hosu a rămas şefa DIICOT, deşi soţul său era deja condamnat în primă instanţă pentru corupţie, ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă. Ce ar trebui să se mai întâmple? Să aflăm că şeful SRI  este un terorist mascat? Sau că şeful Poliţiei Române este un criminal, eventual dovedit în instanţă?

Până în prezent, autorităţile române de la vârful statului, preşedintele, premierul, privesc cu îngăduinţă această breşă teribilă în sistemul nostru de securitate.

„E treaba lui că ne-a păcălit”, zice premierul Orban. Tot aşa zice şi preşedintele Iohannis? Dacă aşa stau lucrurile,  încrederea populaţiei în instituţiile statului român tinde spre zero. Cum adică, s-au lăsat păcălite, au stat pasive, deşi ştiau de decizia instanţei din 2016 (sau nu?) şi „toate procedurile de evaluare a candidatului au fost îndeplinite”, zice dl Orban. Am impresia că de oboseală nu mai ştie ce spune.

Cred că de acum este rolul preşedintelui Iohannis să ia taurul de coarne. Ca şef al statului, care răspunde de securitatea  naţională, trebuie să convoace CSAT-ul în care să primească un răspuns concret despre cum a fost posibil aşa ceva. Nu este vorba de terorişti ascunşi în peşteri. Este vorba despre un înalt demnitar al statului român, direct implicat în instituţii de securitate naţională, inclusiv în NATO,  despre care instanţa de judecată a spus în 2016 că este un hoţ, un falsificator de diplome. Iar hoţul ajunge, bine mersi, conducător de doctorate şi la şefia Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Dle preşedinte, vi se pare normal aşa ceva? Merită interesele electorale ale PNL să închideţi ochii la o breşă teribilă a securităţii naţionale? Vinovaţii pentru această breşă, inclusiv premierul Orban,  trebuie înlăturaţi într-o săptămână din funcţiile pe care le deţin. Dacă nu, să nu vă aşteptaţi ca românii să mai aibă vreo stimă sau respect pentru dv. Şi nici să voteze cu PNL la parlamentare. Ar fi o conivenţă sinucigaşă politic, dacă închideţi ochii la aşa ceva.

Dacă se vor închide ochii, românii adevăraţi şi capabili vor emigra, considerând că nu merită să stea într-o ţară condusă de hoţi şi falsificatori, sau de personaje care, deşi ştiau din 2016 situaţia acestui hoţ şi falsificator, au închis ochii. Dezinteresat? Să vedem până unde va merge ancheta procuraturii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite