E oficial. Papa Francisc vine în România la sfârşitul lunii mai. Ce oraşe va vizita Sanctitatea Sa

E oficial. Papa Francisc vine în România la sfârşitul lunii mai. Ce oraşe va vizita Sanctitatea Sa

Papa Francisc

Papa Francisc va vizita România la sfârşitul lunii mai, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a fost în urmă cu 20 de ani, când Papa Ioan Paul al II-lea numea România „Grădina Maicii Domnului“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară“, a anunţat Administraţia Prezidenţială. 

În 1999, în mesajul rostit de Papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia primei sale vizite într-o ţară majoritar ortodoxă, Sanctitatea Sa a atribuit României numele de Grădina Maicii Domnului, atribut considerat de mulţi drept o declaraţie de curtoazie. 

În 2015, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: