Dezastru pentru Iohannis în comunitatea maghiară. Liderul deputaţilor UDMR: „Iohannis a scăzut de la 80% la 40% pentru că nu a făcut niciun gest politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a dezvăluit la Adevărul Live cum arată opţiunile politice ale comunităţii maghiare faţă de alegerile prezidenţiale şi cum se raportează la perioada în care UDMR a sprijinit PSD.

Attila Korodi a explicat că preşedintele Klaus Iohannis şi-a pierdut susţinerea în rândurile alegătorilor maghiari pe motiv că „nu a făcut niciun gest politic” şi nu a transmis niciun mesaj către comunitatea maghiară.

„Mai mult de jumătate din membrii comunităţii cred că preşedintele nu şi-a făcut treaba. E o măsurătură din mijlocul verii. Dacă acum cinci ani de zile 80% din electorat mergea către domnul Iohannis, la ora actuală opţiunile sunt undeva la 40%. Şi asta pentru că domnul Iohannis către comunitatea maghiară nu a formulat niciun mesaj, niciun gest politic, ci din contră, au fost decizii care au fost înţelese de comunitatea maghiară ca şi decizii împotriva comunităţii. Legate de legi importante în educaţie de exemplu, care sunt elementare pentru noi să reuşim să clădim un sistem educaţional cât mai solid”, a declarat deputatul.

Acesta a explicat apoi şi ce crede comunitatea maghiară despre parteneriatul dintre UDMR şi PSD, subliniind că oamenii, deşi nu au văzut niciodată pozitiv PSD, au „înţeles situaţii politice”.

„Comunitatea maghiară niciodată nu a avut o opţiune pozitivă faţă de PSD, dar a înţeles situaţii politice şi întotdeana a comunicat cumva cu UDMR despre opţiuni. Comunitatea maghiară a înţeles şi deciziile favorabile, a înţeles şi decizia noastră de a nu mai avea o colaborare politică în Parlament cu PSD. Important e să ştii să comunici cu comunitatea maghiară şi aici lucrăm foarte mult să înţeleagă comunitatea când luăm o decizie, de ce o luăm”, a adăugat liderul deputaţilor UDMR.

Întrebat dacă pe fondul nemulţumirii faţă de preşedintele Klaus Iohannis şi faţă de PSD alegătorii maghiari ar putea să absenteze de la alegerile prezidenţiale, Attila Korodi a răspuns pozitiv, precizând că electoratul maghiar este confuz deoarece prezidenţiabilii nu au prezentat „un program care să dea o viziune pe termen mediu şi lung”.

„Dacă vorbim cu oamenii din localităţile noastre, este o opţiune destul de clară, confuzia pentru turul doi, mesajul nu prea există candidaţi buni, toată lumea e într-o zonă gri, fără un program care să dea o viziune pe termen mediu şi lung. Din cauza aceasta mai degrabă absenteismul va fi decisiv în turul doi”, a conchis deputatul.

Liderul deputaţilor UDMR: Moţiunea va trece. PNL are prima şansă de a forma un nou guvern, probabil minoritar. UDMR nu exclude total intrarea la guvernare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite