Deputatul AKM, către UE: Nu comparaţi istoria României cu a voastră. La noi s-a folosit prima scriere din lume. Când Brâncuşi făcea statui, voi făceaţi orgii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Foto: Inquam.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Foto: Inquam.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a comentat, joi, criticile primite de la Uniunea Europeană, atât prin raportul MCV, cât şi prin Rezoluţia votată împotriva României, transmiţându-le „colegilor din alte ţări” că „leagănul civilizaţiei româneşti este mult peste civilizaţiile lor”, fiind locul în care s-a folosit „prima scriere din lume”. Acesta a mai precizat că „românii nu sunt mai inferiori ca ei”, făcând astfel şi o eroare gramaticală.

„Leaganul civilizaţiei noastre este mult peste civilizaţia voastra, pentru că aici s-a folosit prima scriere din lume. Multe...nu mai dăm exemple...când, probabil Brancusi făcea statui, ei, pe la curţile regale inventau homosexualitatea sau făceau orgii. Multe...nu comparaţi istoria românilor cu istoria voastră, dragi colegi din alte ţări”, a explicat Cătălin  Rădulescu, ca reacţie la criticile venite de la Uniunea Europeană.

Totodată, deputatul PSD a ţinut să precizeze că românii nu sunt sclavi, dar şi că s-au săturat să fie trataţi ca un popor inferior, făcând însă o eroare gramaticală - adjectivul „inferior” nu are grad de comparaţie, deci nu poate fi folosit în sintagma „mai inferior”. 

„Ne-am săturat ca să fim trataţi inferior de către nişte străini. Românul nu e nici sclavul vostru, nu este nici mai inferior (sic!) ca voi. Cred că trebuie făcut acum front comun. Toate ţările astea care sunt nedreptăţite - inclusiv Italia, Spania, Ungaria, Cehia, Polonia - să facă front comun şi să arate câtorva ţărişoare că nu le pot numi ţări - Germania, Franţa , Olanda, Austria , să le arate că majoritatea în comunitatea europeană e invers. Nu patru ţări fac reguli pentru celelalte. Vrei tu Germania să arăţi că sunteti perfecti, fa-ţi şi tu DNA şi ANI la tine în ţară, vrei tu Franta să ne ceri noua să schimbăm legile cum vrei tu sau să schimbăm procurorii, faceţi si voi la fel. Atâta timp cât în ţările voastre vă comportaţi intr-un fel, acceptaţi corupţii şi nouă ne daţi lecţii..  ”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite