Dan Voiculescu acuză CNSAS că lucrează la ordinul lui Traian Băsescu

Dan Voiculescu acuză CNSAS că lucrează la ordinul lui Traian Băsescu

Voiculescu consideră că verdictul CNSAS este rezultatul direct al relaţiei tensionate dintre el şi Traian Băsescu  FOTO Adevărul

Dan Voiculescu, fondatorul PC, susţine că verdictul CNSAS, care a menţinut decizia prin care se dovedeşte că el a fost informator, ar fi un ordin venit direct de la Traian Băsescu. Voiculescu susţine că în cadrul CNSAS nu s-a mai ţinut cont de nicio regulă, iar votul împotriva sa a fost unul dirijat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În 2004, în momentul în care am candidat pentru Parlament, CNSAS a studiat arhivele şi a decis că nu am colaborat cu Securitatea. Decizia a fost menţinută şi în 2005", aminteşte Dan Voiculescu.

Schimbarea poziţiei CNSAS a survenit în 2006. „În plin conflict politic cu Traian Băsescu, CNSAS a decis să se gândească mai bine şi a infirmat verdictele anterioare. Acest subiect a fost îndelung dezbătut şi este, de regulă, cunoscut. Mai puţin cunoscut este că decizia din 2006 a fost luată cu 3 voturi "pentru" colaborare, 3 voturi "împotrivă" şi 3 "abţineri", în condiţiile în care, conform legii, o decizie se putea lua doar cu majoritatea celor prezenţi (majoritatea normală din 9 fiind 5, nicidecum 3). Dar nici acel 3 "pentru" nu a rămas valabil pentru că unul dintre acei 3, domnul Mircea Dinescu, a fost declarat incompatibil", scrie Voiculescu.

Acesta acuză CNSAS că a infirmat două decizii printr-o a treia adoptată în mod ilegal. „Concluzie: când te cerţi cu Traian Băsescu, au voie să voteze şi incompatibilii, iar deciziile de colaborare se pot lua chiar şi cu două voturi 'pentru' colaborare şi 3 voturi 'îimpotriva' colaborării", susţine Voiculescu.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea lui Dan Voiculescu de revizuire a verdictului dat de Curtea Supremă, potrivit căreia a colaborat cu Securitatea. Hotărârea Curţii nu este definitivă, putând fi contestată în  15 zile de la comunicare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările