Dan Nica: 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică. Am obţinut tot ce se putea ca suport financiar de la Bruxelles. Mingea e în terenul Guvernului

Dan Nica: 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică. Am obţinut tot ce se putea ca suport financiar de la Bruxelles. Mingea e în terenul Guvernului

Dan Nica FOTO Dan Nica / Facebook

Europarlamentarul PSD Dan Nica a transmis că Fondul Tranziţiei Juste a fost adoptat de Parlamentul European. Europarlamentarul a explicat că din punct de vedere financiar s-a obţinut „tot ce se putea” şi că „mingea e în terenul Guvernului” acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ţara noastră beneficiază de 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică, ceea ce reprezintă 11,12% din totalul Fondului, de 17,5 miliarde euro. Avem a treia mare alocare ca stat. România va beneficia de 1,11 miliarde până în 2026 şi alţi 834 milioane Euro pentru întreaga perioadă financiară 2021-2027.  Aşadar, trebuie pregătite şi adoptate urgent planurile teritoriale pentru o tranziţie justă!”, a subliniat Dan Nica, conform unui comunicat de presă ytransmis de PSD.

Potrivit comunicatului de presă, „eurodeputatul social-democrat a precizat că banii din Fondul de Tranzitie Justă vor contribui la rezolvarea provocărilor din domeniul social, economic şi de mediu, pentru lucrătorii afectaţi de închiderea industriei miniere şi a industriei cu consum mare de energie”.

Europarlamentarul PSD a mai precizat că „mingea e în terenul Guvernului” şi că din punct de vedere financiar s-a obţinut „tot ceea ce se putea”.

”Am obţinut tot ceea ce se putea ca suport financiar de la Bruxelles. Mingea e în terenul Guvernului, pentru a pregăti economia pentru impactul social, ocupaţional, economic şi de mediu al tranziţiei către o economie neutră din punct de vedere climatic, cu obiectivele deja asumate la nivel naţional şi european, pentru 2030, respectiv 2050”, a punctat Dan Nica.

Potrivit sursei citate, „printre cele 15 măsuri sprijinite de Fondul pentru Tranziţie Justă se numără: investiţii productive în IMM-uri, inclusiv microîntreprinderi şi întreprinderi noi, care să conducă la diversificarea economică, modernizarea şi reconversie; investiţii în crearea de noi firme, inclusiv incubatoare de afaceri şi servicii de consultanţă, care conduc la crearea de locuri de muncă; investiţii în utilizarea tehnologiei, precum şi în sisteme şi infrastructuri pentru energie curată la preţuri accesibile, inclusiv tehnologii de stocare a energiei; investiţii în mobilitate locală inteligentă şi durabilă, inclusiv în decarbonizarea sectorul transporturilor şi infrastructura acestuia la nivel local”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările