Dan Barna, invitat la emisiunea lui Denise Rifai: „Nu l-am auzit niciodată pe Nicuşor Dan că i-aş fi furat partidul” VIDEO

Dan Barna, invitat la emisiunea lui Denise Rifai: „Nu l-am auzit niciodată pe Nicuşor Dan că i-aş fi furat partidul” VIDEO

Dan Barna în emisiunea lui Denise Rifai FOTO Kanal D

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, vicepremierul României, Dan Barna, a fost întrebat dacă i-a furat partidul lui Nicuşor Dan şi dacă se află în vreun conflict cu primarul Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreau să resping ideea că aş fi în conflict cu Nicuşor Dan. Nu l-am auzit niciodată pe Nicuşor Dan că i-aş fi furat partidul. Asta a fost o speculaţie a susţinătorilor săi sau a presei. El personal nu mi-a spus niciodată lucrul ăsta pentru că ştie foarte bine că a fost decizia lui să demisioneze. A plecat mai departe, iar partidul şi-a continuat viaţa, şi-a ales un nou preşedinte, s-a întâmplat să fiu eu şi lucrurile au mers mai departe”, a spus Dan Barna.
 
Barna a fost apoi întrebat de către Denise Rifai dacă s-a simţit trădat de Nicuşor Dan, acesta susţinând la alegerile parlamentare PNL, nu USR. 
 
„Decizia de a susţine PNL-ul în alegeri a fost cred o decizie de oportunitate politică. El e primarul Capitalei, Guvernul era PNL, e nevoie de resurse şi de bună colaborare. Un astfel de suport pentru primarul general presupune suport reciproc în alegeri, pe care Nicuşor Dan l-a furnizat. Dincolo de asta eu nu o văd ca o trădare. Am o relaţie decentă, stăm de vorbă, ne sunăm din când în când, atunci când e un subiect în urma căruia trebuie să vorbim. Dar ideea că aş fi avut vreun conflict cu Nicuşor Dan nu e susţinută de nicio realitate”, a spus Dan Barna.
 
Jurnalista l-a presat pe Dan Barna pe această temă, întrebându-l dacă nici măcar faptul că Nicuşor Dan a îndemnat cetăţenii să voteze cu PNL nu l-a deranjat. 
 
„Nicuşor Dan a procedat ca un om politic, primar al Capitalei, care vrea să-şi asigure sprijinul guvernului de la acel moment, optând pentru PNL, unul dintre cele două partide care l-au susţinut. Lucrul acesta a fost, din punctul meu de vedere, amendat de către electorat. La Bucureşti, USR PLUS a câştigat alegerile, ceea ce înseamnă că oamenii au făcut foarte clar distincţia între o obligaţie de campanie pe care Nicuşor Dan a ales să o onoreze şi opţiunile corecte pentru viitorul României care erau la momentul acela USR PLUS”, a mai spus vicepremierul Dan Barna.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările