Dan Barna a fost ales preşedinte al USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna este, în continuare, preşedinte al USR FOTO Inquam Photos / George Calin
Dan Barna este, în continuare, preşedinte al USR FOTO Inquam Photos / George Calin

În urma unui proces de vot marcat de mai multe controverse, Dan Barna a fost ales preşedinte al USR, învingând-o astfel pe Cosette Chichirău, principala sa contracandidată, în cadrul scrutinului intern desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie.

Dan Barna a câştigat, joi seară, competiţia internă pentru preşedinţia USR în urma votului încheiat la ora 22.00.

Conform comunicatului de presă al USR, Dan Barna a obţinut 6.097 de voturi (65,75%) dintr-un total de 9.314. Cosette Chichirău s-a clasat pe locul al doilea, obţinând 2907 de voturi (31,35%), în timp ce Alexandru Surcel a obţinut doar 269 de voturi (2,9%) din partea membrilor USR care au participat la vot.

„Potrivit statutului, preşedintele USR este ales prin vot electronic secret de către toţi membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate şi legitimitate. Rezultatul scrutinului intern va fi validat de Congresul USR care va avea loc la Timişoara pe 14 septembrie. În cadrul Congresului de la Timişoara vor fi aleşi şi noii membri ai Biroului Naţional al USR”, mai arată comunicatul USR, observându-se şi ”extinderea accelerată” a partidului sub mandatul câştigat de Barna în octombrie 2017.

   

Victoria lui Dan Barna vine în urma unor alegeri interne cu scandal în USR, votul fiind prelungit cu două zile până astăzi, ora 22.00, după ce au apărut mai multe probleme la sistemul electronic utilizat de membrii USR pentru a-şi exprima preferinţele.

În cursul zilei de joi, potrivit surselor Adevărul, Cosmin Timofte, liderul USR Vrancea şi candidat pe lista lui Dan Barna pentru un loc în Biroul Naţional, a dat afară din filiala pe care o conduce mai mulţi membri care s-au poziţionat împotriva lui Barna în dezbaterile interne din partid. Decizia acestuia a stârnit mai multe controverse în interiorul formaţiunii poltice. Claudiu Prisinel, liderul USR Dolj, l-a acuzat pe Timofte de ”un reflex antidemocratic care a fost acceptat prea mult timp în USR”, în timp ce Floria Presadă, deputat USR, a declarat că excluderile din cadrul filialei Vrancea „ nu trebuie să treacă pe lângă actualul, atât cât mai e”. În faţa valului de critici din interiorul partidului, Dan Barna a anunţat că liderul USR Vrancea, Cosmin Timofte, s-a retras din competiţia pentru un loc în Biroul Naţional.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite