Dan Barna, despre negocierile cu PNL: Portiţa e deschisă, dar este o nuanţă. Florin Cîţu e un subiect închis pentru USR. Nu mai poate fi premier

Dan Barna, despre negocierile cu PNL: Portiţa e deschisă, dar este o nuanţă. Florin Cîţu e un subiect închis pentru USR. Nu mai poate fi premier

Dan Barna FOTO Inquam Photos/Octav GaneaImagine

Dan Barna, propunerea USR pentru funcţia de ministru de Externe, a declarat că partidul din care face parte este gata să reînceapă negocierile cu PNL, însă cu o singură condiţie, adică liberalii să propună un premierul altul decât şeful partidului, Florin Cîţu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepreşedintele USR susţine că încă nu este clar faptul că partidul din care face parte nu ar avea şanse la votul de mâine: „Plenul e suveran. Majoritatea se infirmă sau se confirmă. Ne vom susţine punctul de vedere”. 

Întrebat dacă este dispus să reînceapă negocierile cu PNL, Dan Barna a precizat: „Portiţa e deschisă, dar e o singură nuanţă. Florin Cîţu e un subiect închis pentru USR. Nu mai poate fi premier”.

Mai mult, fostul vicepremier este de părere că ar putea fi terminată criza politică prin desemnarea Guvernului Cioloş: „Mâine criza poate să înceteze printr-un vot pentru Dacian Cioloş”.

Referitor la posibilitatea declanşării anticipatelor, dacă Guvernul Cioloş va pifca la votul din Parlament, Dan Barna a punctat faptul că „toate variantele sunt pe masă”. 

Dan Barna a primit aviz negativ de la Comisia de politică externă, la audierea sa pentru funcţia de ministru de Externe în Guvernul Cioloş

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările