Cum să ne umplem viaţa?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam / Alberto Groşescu
FOTO Inquam / Alberto Groşescu

Dacă tot n-aveam ce face, pentru că nu prea mai este de muncă în România, trebuie să ne umplem timpul, adică viaţa, cu lucrurile importante ale societăţii noastre.

Care sunt chestiunile importante? În primul rând, să stăm cu atenţia încordată pe Dragnea. Să stea tot poporul cu ochii şi urechile la Dragnea! Ce zice, ce mai scorneşte, pe cine acuză, poate o dronă i-a mitraliat casa din Alexandria, să fim pe fază! Să nu ratăm vreo gafă a premierului Dăncilă, ca să mai râdem, viaţa e frumoasă, dar plină de idioţi. Să nu pierdem o vorbă a Olguţei Vasilescu, ea zice mereu câteva ceva despre pensii şi salarii, poate le măreşte de Crăciun, conform programului de guvernare. Deci, să rămânem în priză!

Să stăm cu pleoapa ridicată pe Orlando! Care Orlando? Cu cine s-a mai cuplat drăguţul de Orlando Bloom? Atenţie la nuanţe! Eugen Orlando Teodorovici, ministrul nostru de Finanţe! Să-i sorbim dintr-o suflare toate vorbele lui Orlando despre accize, supraaccize, colectarea TVA, poate mai spune ceva despre informatizarea ANAF, nu prea îl credem, dar cu cine să ne mai umplem viaţa, cu Orlando Bloom? Avem şi noi orlanzii noştri!   

Să ne uităm în gura lui Tudorel Toader, nu neapărat pentru a-i căuta cariile dentare, ci petele de pe creier, următoarea pată pe creierul lui de Terminator fiind procurorul general al României. Să se uite cine poate şi să se ţină de nas, mult rahat mănâncă sluga asta de Toader.

Şi uite aşa ne umplem viaţa! Cu molozul PSD, aruncat zilnic peste popor.

Să nu ratăm cuvintele lui Carmen Dan, Petre Daea şi a celorlalţi miniştri şi baroni PSD, inclusiv Gabriela Firea! Şi uite aşa ne umplem viaţa! Cu molozul PSD, aruncat zilnic peste popor. Îţi acreşte viaţa, îţi arde creierii, îţi toceşte atenţia, o iei razna cu gaşca asta de oameni de nimic. Pentru cei care şi-au umplut viaţa cu Ceauşescu şi propaganda comunistă, situaţia din România este acum foarte greu de suportat. Dar să nu ne revoltăm! Viaţa e lungă. Azi, mai ronţăim o scrânteală de-a lui Dragnea, mâine, ceva despre salariile promise de Olguţa, poimâine, ce mai zice Dăncilă şi Daea, şi uite aşa se duce săptămâna, trece luna şi vine iarna, când bagă agentul termic în calorifere?, să fim atenţi la buletinul meteo, într-adevăr, mulţi români sunt obsedaţi, şi obsesia asta e bună, când plouă, când vine vijelia, când dă îngheţul, poporul să tresară la orice cod galben, la orice adiere de vânt, un popor îmbolnăvit de coduri, spălat pe creier cu reclame TV pentru suplimentele alimentare, cu ce să ne mai umplem viaţa? Cu o sămânţă şi trei beri, pe băncuţa sau în parcarea din faţa blocului, oricum vin oamenii lui Liviu Negoiţă să dea cu mătura, să ridice tomberoanele, că salubritatea este la stat. (Sanchi măturat!)

Cu ce să ne mai umplem viaţa în România? Sau mai bine să ne băgăm dopuri în urechi? Să ne tragem plapuma pe cap? Nu, nu putem să-i lăsăm de capul lor, să îngroape ţara în moloz. Să trăim aşa cum ne-a fost scris, cu atenţia încordată la Dragnea, Olguţa, Orlando, Toader şi la gaşca lor de rataţi până la adânci bătrâneţi. Bătrâneţile noastre...

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite