Cum a sfidat Carmen Dan aleşii Opoziţiei din Parlament

Cum a sfidat Carmen Dan aleşii Opoziţiei din Parlament

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO Mediafax

Invitată să fie audiată în Parlament pe tema violenţelor din 10 august, de la protestul diasporei, ministrul de Interne, Carmen Dan, a evitat să răspundă întrebărilor puse, invocând faptul că evenimentele de atunci sunt cercetate de Parchetul General.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pot preciza că ulterior datei de 10 august, la nivelul Jandarmeriei s-a declanşat o anchetă internă pentru verificarea eventualelor abateri. Aceste verificări interne s-au suspendat imediat ce Parchetul a început instrumentarea dosarului“, a declarat Carmen Dan când a fost întrebată dacă numeroasele imagini în care apar jandarmi care bat oameni nu arată că au avut loc încălcări ale drepturilor omului.

În momentul în care s-a insistat pe faptul că o parte a jandarmilor au fost foarte violenţi, Carmen Dan le-a transmis celor din comisia care o audia că trebuiau să fie mai atenţi la intervenţia ei de săptămâna trecută din plenul Camerei Deputaţilor. În plus, aceasta le-a transmis că ea nu e cea care stabileşte vinovăţii şi le-a bătut o brazul celor din Comisia pentru drepturile omului că se intereasează doar de soarta civililor agresaţi în 10 august, dar nu o întreabă şi de starea jandarmilor răniţi.

O atitutudine asemănătoare cu a lui Dan a fost şi cea a Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române. Întrebat de deputatul Adriana Săftoiu de ce un protestatar a fost bătut deşi i-a spus unui jandarm că se duce spre casă şi nu arăta că ar fi în vreun fel violent sau conflictual,  Paraschiv a precizat: „Cel care a dat bastoanele nu e omul meu“. „Omul în alb“, aşa cum a fost numit după protest, a subliniat că el nu ştie nimic nici de jandarmii care au scos patru turişti israelieni dintr-un taxi şi i-au bătut. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările