CTP, despre huiduielile de la Iaşi: Iohannis, într-o postură de Dumnezeu. Orban a procedat ca Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP a comentat prestanţa lui Iohannis şi a lui Orban la Iaşi
CTP a comentat prestanţa lui Iohannis şi a lui Orban la Iaşi

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 evenimentele de la Iaşi din cadrul manifestărilor dedicate Unirii, când mai multe persoane au huiduit şi au scandat „Vrem autostradă“, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis îşi susţinea discursul.

CTP a spus că Iohannis, aşezat într-o postură de Dumnezeu, crede că la cuvântul său apare autostrada în Moldova. Remarca sa vine după ce şeful statului a precizat că autostrada Moldovei se va face „cu siguranţă“. „Transmit un semnal ferm către guvernanţi: românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi. Provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic", a spus Iohannis la Iaşi.

După huiduielile oamenilor, şi premierul Orban a spus că marţi va da OUG pentru prin care se va încheia parteneriatul public-privat în ceea ce priveşte Autostrada Unirii, iar obligaţia de a gestiona acest proiect va fi mutată de la Comisia de Strategie şi Prognoză "acolo unde îi este locul, la Ministerul Transporturilor

„Domnul Orban a dat-o la întors, a spus că va vorbi liber, nu mai citeşte discursul. Şi a început cu nişte basme cum va da el OUG marţi. Va să zică, de 3 luni de când e guvernul Orban în funcţie, nu a spus un cuvânt despre autostrada asta. Oamenii ăia, care suferă din princina marginalizării, au strigat, au huiduit, pentru că Moldova e săracă, nu merg investiţiile“, a declarat CTP. 

„Moldova a rămas înapoiată sub PSD pentru că ăsta era interesuşl. Acolo era bazinul electoral, acolo erau oameni săraci, uşor de mituit. Domnul Orban a procedat ca Nicolae Ceauşescu, simţind că mulţimea tălăzuieşte acolo, a mai oferit 100 de lei. 

Ce s-a întâmplat la Iaşi a arătat ceea ce mă strofoc să spun de 3 luni, de când a fost instaurant Guvernul Orban: PNL e la guvernare, nu mai e PSD. Pe oamnei nu-i interesează toate aceste socoteli cu majoritatea fragilă din Parlament, cu alegeri anticipate, cu moţiunea de cenzură. Oamenii văd că la guvernare sunt liberali şi aşteaptă de la ei acum, nu după ce fac anticipate. Oamenii aşteaptă de la PNL să demonstreze că PSD nu era bun, că PNL e mai bun decât el. Acum au minţit cu autostrada. PNL trebuie să guverneze. Nu au făcut nimic nici în Sănătate, nici în Educaţie. Că nu pot e o minciună. A luat PNL nişte măsuri salutare în Sănătate, în Infrastructură, să vadă lumea că se schimbă lucrurile, şi în Parlament i-a blocat PSD? În schimb, se ocupă numai de OUG, asumări de răspunderi în avalanşă“, a mai spus Cristian Tudor Popescu. 

Pe aceeaşi temă:

Iohannis şi Orban, reacţii după huiduielile de la Iaşi: Au fost agitatori

VIDEO Premierul Ludovic Orban, luat la rost pentru pensiile speciale: „De ce nu aţi spus asta de dinainte de alegeri?“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite