Corina Dumitrescu, propusă la şefia Ministerului Educaţiei, cercetată de ANI pentru incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă una dintre persoanele propuse de premierul desemnat Victor Ponta ca parte a noului Guvern este în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Corina Dumitrescu, ministrul Educaţiei, este cercetată pentru incompatibilitate.

Corina Dumitrescu, propusă la şefia Ministerului Educaţiei de Victor Ponta, este cercetată de ANI pentru incompatibilitate.

Procedura a fost demarată anul trecut, după ce preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horaţiu Dumbravă, a sesizat instituţia privind posibila incompatibilitate între funcţia de rector a Corinei Dumitrescu la Universitatea "Dimitrie Cantemir" şi calitatea sa de membru al CSM.

Potrivit statului Consiliului Suprem al Magistraturii, calitatea de membru al CSM nu este incompatibilă cu cea de rector, informează România TV. Totuşi, Dumitrescu riscă un verdict nefavorabil din cauza prevederilor Legii Educaţiei unde se stipulează că funcţia de rector este incompatibilă cu orice altă funcţie de demnitate publică.

Deocamdată, inspectorii de integritate nu şi-au definitivat cercetările. În cazul Dumitrescu va fi declarată incompatibilă de către ANI, ea are la dispoziţie două căi de atac: mai întâi la Curtea de Apel Bucureşti, apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite