Consilierii generali PSD, plângere penală pentru primarul Nicuşor Dan. Care sunt acuzaţiile

Consilierii generali PSD, plângere penală pentru primarul Nicuşor Dan. Care sunt acuzaţiile

Nicuşor Dan, edilul Capitalei. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat că cei 21 de consilieri generali ai PSD au făcut plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Reacţia vine în contextul în care un consilier general a fost confirmat pozitiv, luni, cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Social-democraţii acuză edilul Capitalei că nu a dat voie să fie ţinute şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti în sala de Consiliu, cu prezenţa fizică, fapt care a dus la un posibil focar de infectare în rândul consilierilor după ce în ziua şedinţei de vineri, cei 21 de consilieri generali PSD au stat „înghesuiţi” într-o sală de 20mp, timp de 12 ore. 
 
„Primarul Nicuşor Dan se crede atotputernic şi se joacă cu sănătatea consilierilor generali, a familiilor lor şi a personalului din Primăria Capitalei. În timp ce sala de consiliu rămâne ferecată tocmai pentru cei cărora le aparţine, consilierii generali, primarul persistă în a ţine şedinţele de unul singur, într-o sală suficient de mare pentru a fi respectate toate condiţiile de distanţare.
 
De această dată însă, ideea fixă a primarului care se fereşte de consilierii PSD a avut consecinţe grave. Ieri, un consilier general PSD a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. El a anunţat imediat Direcţia de Sănătate Publică pentru a începe ancheta epidemiologică, însa, surpriză, DSP nu se grăbeşte. (...)
 
Dar cum s-a ajuns la această situaţiei? Foarte simplu. În ziua şedinţei de Consiliu de vineri, primarul Nicuşor Dan i-a forţat pe cei 21 de consilierii generali PSD să stea înghesuiţi în sala de grup, o cameră de 20 m2, timp de 12 ore.
 
Primarul şi-a demonstrat pe deplin competenţa, şedinţa anunţată pentru ora 11.00 a început la 16.30. În tot acest timp primarul a negociat, sala de Consiliu fiind spaţiu interzis pentru consilierii generali, fapt fără precedent pâna la domnia sa. Toate căile de acces erau păzite de poliţişti locali, nu care cumva să pătrundă picior de consilier general în sala Consiliului General.
 
Şi uite aşa, refuzul primarului general Nicuşor Dan de a desfăşura şedinţele cu prezenţă fizică a tuturor consilierilor generali în sala de Consiliu, a dus la un posibil focar de infecţii cu COVID-19 la Primăria Capitalei.
 
Şi nu numai atât. Cei 21 de consilieri generali PSD, fiecare fiind acum contact direct cu cel pozitiv, s-au întâlnit pe holurile primăriei şi cu consilieri generali PMP. Aceştia, la rândul lor, au stat faţă în faţă cu primarul general. Totul din ambiţia primarului Dan căruia nu-i pasă de lege şi continuă un abuz grav faţă de consilierii generali”, a scris Aurelian Bădulescu marţi pe Facebook. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările