Claudiu Năsui, precizări despre cererea amânării dezbaterilor parlamentare privind 5G: Ministerul Economiei susţine fără echivoc această lege

Claudiu Năsui, precizări despre cererea amânării dezbaterilor parlamentare privind 5G: Ministerul Economiei susţine fără echivoc această lege

Claudiu Năsui FOTO Claudiu Năsui / Inquam photos

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susţine că nu este adevărat faptul că ar fi împotriva Legii privind reţelele 5G în România. Demnitarul a explicat că ministerul a primit notificări de la Comisia Europeană şi că, potrivit unei directive, dacă legea ar conţine reglementări de natură tehnică, Comisia ar trebui notificată în privinţa lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Claudiu Năsui precizează faptul că Ministerul Economiei susţine proiectul de lege.  „Văd că circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună. Am vorbit şi cu premierul despre acest subiect. Ministerul economiei susţine fără echivoc această lege”, a transmis ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe Facebook.

Ministrul a explicat că „fiind punct naţional de contact suntem obligaţi, dacă primim comunicări de la CE, să transmitem mai departe instituţiilor relevante”.

„Am primit comunicări din partea Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct naţional de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct naţional de contact suntem obligaţi, dacă primim comunicări de la CE, să transmitem mai departe instituţiilor relevante. Comisia Europeană a trimis ministerului precizări în care sublinia că România pregăteşte o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conţine reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privinţa lor”, a explicat ministrul.

Acesta a precizat faptul că procedura poate merge mai departe. „Subliniez că susţinem pe deplin adoptarea legislaţiei privind 5G în România, iar în urma analizei făcute asupra legislaţiei incidente, a caracterului de urgenţă a legii şi a altor precedente la nivel european, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe”, a mai explicat ministrul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările