Ciucă: Relaţia România-Franţa este acum la cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii. Avem o prietenie care durează de secole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că relaţiile franco-române sunt în prezent la cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii, România şi Franţa având o prietenie de secole, care se bazează atât pe cooperare politică, dar şi culturală.

„La acest moment crucial pentru continentul european relaţia franco-română rămâne relevantă şi puternică. Este acum poate la cel mai important nivel din ultimele trei decenii, de când ţările noastre împart aceleaşi valori şi principii”, a declarat Nicolae Ciucă. 

De altfel, premierul a subliniat că între cele două state există „o prietenie care durează de secole”, amintind faptul că Franţa a avut „o contribuţia în formarea statului român”, dar şi contribuţia în arte, ştiinţe, economie şi în alte domenii.

„Relaţia noastră are multiple faţete reliefate în parteneriatul strategic”, completat liderul de la Palatul Victoria. Premierul a menţionat  importanta prezenţă românească în Franţa, dar şi cea franceză în România, fiind subliniat că „Franţa rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri economici: al treilea partener comercial şi al şaselea investittor în ţara noastră”.

Nu a fost uitat nici profilul francofon al ţării noastre: „Suntem ţara din regiune cu cei mai mulţi vorbitori de limba franceză”, a amintit premierul.  Nicolae Ciucă a mulţumit şi pentru sprijinul Franţei în ceea ce priveşte candidatura României la OECD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite