Ciucă, despre Rusia care continuă ofensiva: Este foarte greu să anticipăm ceea ce ar putea să urmeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, fiind întrebat cât de îngrijorător este faptul că Rusia pare că nu se opreşte, în contextul atacului asupra unei nave din Republica Moldovă, că este greu de anticipat ceea ce ar putea să urmeze. Şeful Executivului a dat asigurări că „cetăţenii români trebuie să aibă siguranţa că se iau măsurile care se impun”, afirmând însă că „celelalte posibilităţi, sigur, trebuie să fie pe masa de analiză”.

„Încă de ieri am condamnat această agresiune armata, nu ne-am fi gândit niciodată că se va ajunge la o astfel de decizie. Este foarte greu să putem să anticipăm ceea ce ar putea să urmeze. În momentul de faţă putem să observăm că întreg efortul militar se concentrează pentru a îndeplini obiectivele de cucerire a Ucrainei şi a Capitalei Ucrainei”, a declarat şeful Executivului, fiind întrebat cât de îngrijorător arată ultimele acţiuni ale Rusiei. 

Premierul a completat: „Celelalte posibilităţi, sigur, trebuie să fie pe masă de analiză. Sper că nu se va întâmpla ceea ce aţi descris şi în tot acest ansamblu aţi putut vedea că la nivelul UE au fost stabilite sancţiuni drastice, nu am reuşit să văd încheierea summit-ului NATO, la nivelul NATO se iau măsuri, am văzut declaraţiile că vor fi în continuare luate decizii pentru întărirea apărării pe flancul estic”. 

„Este o situaţie pe care vreau să o transmit cu toată convingerea. Ne găsim sub umbrela NATO, este o siguranţă în ceea ce înseamnă măsurile de apărare şi securitate a ţărilor NATO, toţi liderii au afirmat şi este vizibil că alianţa este mai unită ca niciodată. Cetăţenii români trebuie să aibă siguranţa că se iau măsurile care se impun astfel încât sub acest scut defensiv să ne asigurăm capacitatea de siguranţă”, a mai afirmat Nicolae Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite