Ciucă: „Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE pentru R. Moldova, Ucraina şi Georgia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, după ce Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina şi Republica Moldova să fie state candidate la UE, că Guvernul României va sprijini parcursul european al „partenerilor apropiaţi din est”.

„Astăzi, Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE şi perspectiva de membru pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al partenerilor noştri apropiaţi din est şi aspiraţiile cetăţenilor lor pentru societăţi mai prospere şi mai democratice”, a scris premierul Ciucă, vineri, pe Facebook.

La rândul său, şi preşedintele Klaus Iohannis a salutat recomandările Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat la UE Ucrainei şi Republicii Moldova.

Comisia Euroepană recomandă ca Ucraina şi Republica Moldova să fie desemnate state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE), a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedinta CE, Ursula von der Leyen. Acest aviz urmează să fie discutat în cadrul summitului UE, prevăzut în perioada 23-24 iunie, iar şefii de stat şi de guverne ai Uniunii trebuie să aprobe decizia în unanimitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite