Ciucă anunţă măsurile fiscale agreate de PNL: „Susţinem cota unică. Nu vom susţine suprataxarea, dar se elimină excepţiile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că partidul pe care îl conduce susţine menţinerea cotei unice de impozitare, astfel încât să fie asigurată stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri. Premierul a precizat că PNL a votat pentru eliminarea excepţiilor fiscale şi pentru creşterea impozitului la jocurile de noroc.

„Am decis ca, în ceea ce priveşte fiscalitatea, PNL va susţine menţinerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri. Nu vom susţine suprataxarea, pentru a putea, în felul acesta, să asigurăm protecţia locurilor de muncă şi să putem să gestionăm astfel încât să nu crească preţul la bunuri şi servicii”, a spus Ciucă, luni, la finalul şedinţei cu liderii PNL.

Premierul a mai precizat că PNL a decis, prin vot, în şedinţa conducerii, eliminarea excepţiilor, în ceea ce priveşte fiscalitatea, în conformitate cu PNRR. 

„Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi ne gândim creşterea impozitului la jocurile de noroc. Desigur mai este o serie întreagă de elemente tehnice care urmează să fie stabilite de către tehnicienii Ministerului de Finanţe”, a precizat Ciucă. 

De partea cealaltă a coaliţiei, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că măsurile social-democraţilor privesc, printre altele şi scoaterea unor excepţii, necesitatea unei impozitări progresive a pensiilor speciale şi deduceri pe salariul de până în 4.500 de lei. Liderul PSD a precizat că îşi menţine părerea privind introducerea unei taxe de solidaritate.

Vezi şi: Ciolacu anunţă că miercuri se va lua o decizie în Coaliţie privind modificările la  Codul Fiscal. Care sunt măsurile propuse de social-democraţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite