Cîţu, în plină criză guvernamentală: Succes, România! Astăzi câştigăm big time

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: facebook
Foto: facebook

„Succes, România! Astăzi câştigăm big time!”, este mesajul postat de Florin Cîţu, după ce, seara trecută, USR PLUS a anunţat că va susţine o moţiune de cenzură. Postarea premierului are în vedere meciul naţionale de fotbal a României cu Islanda, însă este şi unul în cheie politică.

Mesajul lui Cîţu, în plină criză guvernamentală, are loc înaintea meciului pe care România îl dispută în Islanda, partid fiind una din grupele pentru calificările la Campionatul Mondial. Meciul este unul important, în condiţiile în care România mai vrea să-şi păstreze şansele la calificare.  

Retragerea sprijinului USR PLUS pentru Florin Cîţu vine după ce Stelian Ion a fost demis de premier, miercuri seara, ca urmare a refuzului de a aviza proiectul de OUG pentru proiectul de dezvoltare locală Anghel Saligny.

Tensiunile au escaladat miercuri, când, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern a fost introdus proiectul Anghel Saligny, fapt ce a stârnit nemulţumirea USR PLUS.

Proiectul nu avea avizul unor ministere conduse de USR PLUS, respectiv Justiţie şi Transporturi, iar premierul l-a acuzat pe Stelian Ion de tergiversare.

Pe de altă parte, Stelian Ion spunea că nu putea da un aviz pe document pentru că nu era cel original.

Şedinţa de guvern a fost amânată pentru miercuri, ora 19.00, în reprezentanţii USR PLUS au boicotat, astfel că au fost chemaţii secretarii de stat. Deşi nu a fost aprobat proiectul Anghel Saligny, la finalul şedinţei , Cîţu a anunţat demiterea ministrului Justiţiei şi preluarea atribuţiilor, ca interimar, de către Lucian Bode.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite