Florin Cîţu, despre tensiunile din Guvern: Nu are nicio atribuţie Vlad Voiculescu în ceea ce priveşte decizia dacă pleacă sau nu Valeriu Gheorghiţă

Florin Cîţu, despre tensiunile din Guvern: Nu are nicio atribuţie Vlad Voiculescu în ceea ce priveşte decizia dacă pleacă sau nu Valeriu Gheorghiţă

Florin Cîţu, premierul României. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîţu a recunoscut faptul că în interiorul Guvernului au fost discuţii în contradictoriu între Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă, dar că decizia privind plecarea celui din urmă ţine de şeful Guvernului, în subordinea căruia se află coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat despre tensiunile între ministrul Sănătăţii şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, premierul Florin Cîţu a subliniat: „Valeriu Gheorghiţă e în subordinea mea. E normal ca oamenii să aibă opinii diferite pe anumite subiecte. Nu are nicio atribuţie domnul Voiculescu în ceea ce priveşte decizia dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiţă”. Afirmaţia premierului a fost făcută în cursul unui interviu pentru Europa FM.
 
Relaţiile între şeful comitetului care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sunt din ce în ce mai reci, după ce din partea politicianului au venit semnale că medicul militar va fi lăsat să aibă un rol decorativ, în timp ce deciziile esenţiale vor fi mutate la oamenii noului şef de la Sănătate, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că dinspre USR-PLUS au început şicanele la adresa lui Valeriu Gheorghiţă, fiind prezentat scenariul în care campania de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea trece la Ştefan Voinea, consilierul personal al ministrului Sănătăţii. „Ştefan Voinea, omul lui Voiculescu de la comunicare, pur şi simplu îl sfidează pe Gheorghiţă”, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.

De asemenea, o altă mutarea care ar fi ţintită de echipa noului ministru al Sănătăţii este transferarea mai multor atribuţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică la un secretar de stat, în cazul în care Adriana Pistol (numită la şefia INSP de liberali şi susţinută şi de Valeriu Gheorghiţă) nu ar fi demisă din funcţie. Printre atribuţiile care ar putea fi transferate la un secretar de stat numit de Voiculescu ar fi cele legate de raportările privind pandemia: număr de cazuri, număr de vaccinări şi alte informaţii.

 Potrivit DC News, Valeriu Gheorghiţă a ameninţat şi cu demisia, dacă noua conducere a Ministerului Sănătăţii insistă cu schimbările, aspect precizat şi în discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu. Gheorghiţă a catalogat această situaţie drept o dezinformare, în timp ce Vlad Voiculescu nu a negat faptul că ar putea exista asemenea modificări, potrivit sursei citate, sugerând că are loc un transfer de decizie spre partea politică.    

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările