Cîţu: Dacă Europa revine la extracţia de carbune, va trebui să ne uităm şi la proiectul Roşia Montană. Avem acolo resurse pe care putem să le folosim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Facebook
Florin Citu FOTO Facebook

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că în contextul actual, în care Europa revine asupra deciziei privind industria cărbunelui, România trebuie să găsească o soluţie pentru a începe exploatarea la Roşia Montană.

„Repornirea CEO Oltenia se va face pentru aceasta situaţie, vedem cât tine aceasta situaţie”, a spus Florin Cîţu, completând că „ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie. Ieri, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Oltenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni acele capacităţi care folosesc carbune. Este clar că în aceasta situaţia complicată toată Europa se uita la resurse alternative pentru a produce energie”. 

Liderul PNL a subliniat că „România avea deja aceste resurse” şi „vom vedea dacă avem şi cărbune sau dacă va trebui sa importam.Ieri, comunicatul a fost  că vor fi adăugate 300 de MW, asta înseamnă că că va trebui să angajăm vreo 600 de persoane, din nou, ceea ce este o veste bună pentru aceşti oameni care au suferit”. 

Potrivit fostului premier, dacă Europa poate să revină la carbune, o atenţie ar trebui acordată şi localităţii Roşia Montană. 

„Dacă Europa poate şi revine la partea de extracţie de cărbune, ar trebui să ne uităm şi la proiectul Roşia Montană, până la urmă avem şi acolo resurse pe care putem să le folosim în interesul României şi ar trebui să ne uităm în ce condiţii am putea să reîncepem şi acolo exploatarea”, a conchis preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite