Cîţu, despre refuzul PSD de a vota contribuţia României la bugetul UE: „Acest şantaj nu funcţionează cu mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce social-democraţii au anunţat că nu vor vota ratificarea contribuţiei României la bugetul UE dacă Guvernul nu prezintă în Parlament Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Florin Cîţu a declarat, miercuri, că un astfel de „şantaj” nu funcţionează. Premierul a mai amintit că în nici o ţară proiectul nu a fost dezbătut în Parlament, fiind o atribuţie a Guvernului.

„Astfel de şantaj nu funcţionează cu mine. Social-democraţii trebuie să le explice colegilor lor din Italia, Spania, din Franţa, care aşteaptă foarte mult acest program, de ce nu vor să ratifice acest proiect de lege”, a spus premierul, miercuri.

Întrebat dacă există şansa ca proiectul să fie blocat la nivelul Uniunii Europene dacă România nu ratifică contribuţia sa la bugetul UE, Florin Cîţu a transmis că în acest caz Uniunea nu se poate împrumuta, iar PSD va trebui să ofere explicaţii.

„Bineînţeles! Dacă România nu ratifică, Uniunea Europeană nu se poate împrumuta şi atunci PSD trebuie să explice Uniunii de ce nu vrea să ratifice acest proiect. În nici o ţară PNRR nu a fost votat în Parlament, este un atribut al Guvernului. Suntem deschişi, ministrul Ghinea a venit în Parlament şi a prezentat PNRR în comisie. Deci a fost PNRR în Parlamentul României. Noi vom prezenta public românilor, nu există tratament special pentru social-democraţi”, a explicat Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite