Cîţu, despre PNRR: „Comisia Europeană nu a refuzat, ci a remodelat proiectul”

Cîţu, despre PNRR: „Comisia Europeană nu a refuzat, ci a remodelat proiectul”

FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a transmis că reprezentanţii Comisiei Europene nu au refuzat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, ci l-au „remodelat” pentru a se încadra în tiparele cerute.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europeane a fost acolo. Este o negociere. Comisia Europeană a venit cu comentarii. Nu a refuzat ceva, ci a remodelat ce avem noi în PNRR. Pentru a intra în tiparele pe care le ia calcul Comisia Europeană", a spus premierul, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora PNRR-ul României ar fi fost respins de către Comisia Europeană.

Acest lucru este un „fake news”, susţine Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a transmis, joi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost trimis oficial la Bruxelles, o decizie în acest sens urmând să fie luată săptămâna viitoare. Afirmaţiile vin în contextul în care vicepremierul Dan Barna a declarat că forma planului cu care ministrul a mers la Bruxelles a primit observaţii din partea Comisiei Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern şi din alte zone care lucrează la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Şeful statului a adăugat că va fi evaluată prima opinie a Comisiei Europene cu privire la PNRR şi vor fi discuţii despre îmbunătăţirea Planului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările