Cîţu, despre blocarea negocierilor cu PSD privind noul premier: „Problema nu e numele, ci faptul că ambele partide vor să fie primele în rotativă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîţu este de părere că problema blocajului de la negocierile cu PSD este cauzată de faptul că social-democraţii au dat un vot ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier, dar şi că vor ca partidul lor să fie primul care va da noul şef al Guvernului.

„Aseară am votat prmeierul PNL. Poate fi orice membru. Să ne uităm la decizia PNL: un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL În PNL, aşa cum am aprobat aseară, e orice membru al PNL”, a declarat Florin Cîţu referitor la mandatul PNL de premier. 

Întrebat de ce nu este avansat un nume sau mai multe nume, cum s-a întâmplat în decembrie 2020, Florin Cîţu a precizat: „Dacă se voia un nume, se punea aseară”, a completat liderul PNL, care a afirmat că nu există în prezent niciun motiv de convocare a Biroului Politic Naţional, deşi colegii îi cer acest lucru. 

Referitor la blocajul din interiorul coaliţiei, Florin Cîţu a dat vina pe PSD, pentru că şi social-democraţii insistă să fie primii care vor propune premierul: „În acest moment sunt două partide care doresc să aibă prima opţiune, numele nu contează. Nu înţeleg care este discuţia aici. Avem o decizie a Consiliului Naţional care spune că preşedintele partidului e propunerea de premier”, a mai afirmat şeful Guvernului demis pe 5 octombrie. 

La finalul declaraţiilor, Florin Cîţu a precizat că şi el i-a indicat un nume de premier lui Ciolacu:„I l-am propus lui Ciolacu pe Rafila, dar n-a fost de acord”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite