Cioloş: Vom vedea în următoarele zile dacă revenim la guvernare sau intrăm în opoziţie. Vom intra la guvernare doar dacă putem face reforme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Noul preşedinte al USR PLUS, Dacian Cioloş, spune că partidul este dispus să discute în cazul în care va fi contactat de PNL, însă este de părere că preşedintele Iohannis „va face primul pas”, în contextul în care Executivul este ameninţat de o moţiune de cenzură pe care reprezentanţii formaţiunii au anunţat că o vor vota. În acelaşi timp, premierul spune că USR PLUS nu se va mai întoarce în Guvern dacă membrii formaţiunii vor vota moţiunea.

„Vom vedea în următoarele zile dacă reintrăm la guvernare sau intrăm în opoziţie”, a afirmat Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă, după alegerea conducerii USR PLUS. 

El a explicat că „dacă moţiunea trece înseamnă că premierul nu mai este premier şi preşedintele ar trebui să invite partidele la consultări. Evident dacă vom fi contactaţi de PNL suntem dispuşi să discutăm, dar cred că preşedintele va face primul pas”, spune Cioloş. 

Noul preşedinte unic al partidului a mai explicat: „nu avem noi ca obiectiv să construim noi o majoritate în jurul USR PLUS. 

„Nu vom face un compromis împotriva obiectivelor pe care le-am stabilit şi lucrurilor pe care le-am promis alegătorilor noştri pentru a intra la guvernare. Vom intra la guvernare doar dacă putem face reforme, dacă ne putem pune în aplicare programul, nu vom intra ca să rezolvăm o problemă internă a unui partid sau altul partener”, a mai afirmat Cioloş. 

Preşedintele USR PLUS a reiterat faptul că obiectivul său pentru partid sunt alegerile din 2024, motiv pentru care a anunţat anterior că îşi va depune mandatul în 2023. „Obiectivul este să fim pregătiţi pentru 2024 să devenim principalul partid pe dreapta. să construim filiale noi să aducem membri noi”, a mai declarat Cioloş. 

Potrivit liderului, „nu va fi un singur om cel care va da tonul şi direcţia partidului, provocarea pentru mine este să putem lucra în echipă” a explicat Dacian Cioloş. De câţiva ani de zile din criză în criză trecem. 

Întrebat dacă USR PLUS ar accepta ca actualul premier Florin Cîţu să ocupe o altă funcţie în partid, noul preşedinte al USR PLUS a afirmat că „astea sunt lucruri care se pot discuta şi premierul trebuie să lucreze în echipă”.

„Noi am avut întradevăr două echipe. Acum lucrurile se schimbă. Nu avem două programe politice diferite”, a mai afirmat Dacian. 

În calitatea de nou preşedinte ales al USR PLUS, Dacian Cioloş a reiterat faptul că îşi va da demisia din funcţia de conducere pe care o deţine în grupul din Renew Europe din Parlamentul European, afirmând că i-a anunţat deja pe colegii săi. 

Înaintea alegerilor din USR PLUS, ambii copreşedinţi ai formaţiunii şi candidaţi pentru un nou mandat privind şefia formaţiunii, Dan Barna şi Dacian Cioloş, au susţinut că USR PLUS nu ar trebui să se întoarcă într-un Guvern alături de PNL în lipsa stabilirii unui calendar precis al reformelor, adăugând astfel o condiţoie nouă în ceeaz ce priveşte o eventuală reintrare la guvernare, pe plecarea lui Florin Cîţu din conducerea Executivului şi stabilirea unui calendar clar de reforme

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite