Cioloş: Vom pregăti şi măsuri de acces la testare pentru persoanele care din diferite motive nu pot să se vaccineze

Cioloş: Vom pregăti şi măsuri de acces la testare pentru persoanele care din diferite motive nu pot să se vaccineze

Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat că Guvernul pe care îl propune va pregăti măsuri ca persoanele care nu se pot vaccina să aibă acces la testare, explicând că se doreşte introducerea Certificatului Verde „pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„E nevoie şi de o accelerare a ritmului de vaccinare, dar în acelaşi timp vom pregăti şi măsuri de acces la testare pentru persoanele care din diferite motive nu pot să se vaccineze şi pentru a avea acces la mai multe centre de testare, dar şi pentru ca testele să fie accesibile pentru cei care vor trebui să le folosească”, a precizat Dacian Cioloş. 

„Certificatul Verde înseamnă trei posibilităţi: vaccinare, să fi trecut prin boală sau testare”, a explicat Cioloş. „Vem să aplicăm această măsură pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul”, a mai declarat Cioloş cu privire la Certificatul Verde. 

Întrebat dacă ar susţine vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionaşle, Dacian Cioloş a răspuns: „Nu cred că aţi văzut menţiune la vaccinare obligatorie nicăieri. Ne oprim la ceea ce am propus acolo”. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările