Cioloş, despre referendumul pentru familie: Nu o schimbare a definiţiei va rezolva problemele care împiedică o familie să îşi educe copiii

Cioloş, despre referendumul pentru familie: Nu o schimbare a definiţiei va rezolva
problemele care împiedică o familie să îşi educe copiii

Dacian Cioloş crede că schimbarea definiţiei familiei în Constituţie nu va rezolva problemele societăţii.

Fostul premier Dacian Cioloş a vorbit, vineri, în cadrul unui eveniment al Platformei România 100, despre referendumul de modificare a Constituţiei privind definiţia familiei. Fondatorul partidului Mişcarea Reuşim Împreună a declarat că „s-a cam pierdut contactul cu realitatea” şi că schimbarea definiţiei nu rezolvă, de fapt, problemele principale ale societăţii precum motivele pentru care o familie nu îşi poate educa copiii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondatorul partidului Mişcarea Reuşim Împreună Dacian Cioloş a vorbit, vineri, în cadrul unui eveniment organizat de Platforma România 100 pe tema educaţiei,  despre referendumul pentru modificarea definiţiei familiei în Constituţie. Acesta a precizat că „educaţia în familie este esenţială” şi că „multe familii dezbinate din cauza nevoii de a-şi asigura existenţa” nu reuşesc să ofere educaţia necesară copiiilor. Totodată, Cioloş a mai susţinut şi că discuţiile privind schimbarea definiţiei familiei „au cam pierdut contactul cu realitatea”, o astfel de iniţiativă nereprezântând o soluţie pentru adevăratele probleme ale societăţii.

„Orice proiect de societate am avea, dacă nu pornim de la educaţie, e sortit eşecului. Educaţia în familie mi se pare esenţială cel puţin de perspectiva recunoaşterii rolului familiei în educaţiei şi a da mijloacele necesare familiei, ca să joace rolul educativ. Şi m-aş referi în primul rând la accesul la educaţie. Partea cantitativă materială este accesul la educaţie. Familia trebuie să aibă posibilitatea să educe. Pentru ca familia să poată educa, trebuie să îi dai resursele pentru a exista ca atare. Ce vedem astăzi? Multe familii dezbinate datorită nevoii de a-şi asigura nevoia de existenţă. Ce fel de educaţie mai poţi aştepta de la familie pentru copii când familia nu există? În ce fel putem asigura resursele, nu doar pentru şcoală, ci pentru familii, ca ele să-şi poată educa copiii. Şi apropo de discuţiile acestea privind definiţia familiei în Constituţie, sincer mie mi se pare că am cam pierdut contactul cu realitatea când avem genul acesta de discuţii, pentru că nu cred că o schimbare a definiţiei în Constituţie, va rezolva problemele acestea care împiedică o familie să joace rolul primordial, nu doar acela de a face copii, ci acela de a educa copii şi de a le orienta primii paşi în educaţie şi în societate”, a explicat Dacian Cioloş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: