Cioloş: Suntem gata de guvernare şi nu fugim de asta, însă nu suntem dispuşi să facem nici un fel de compromisuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat într-o intervenţie pentru RFI că formaţiunea sa nu se fereşte de guvernare, dar nu vrea să facă un compromis în acest sens şi aminteşte de mai multe măsuri propuse de PLUS pentru programul de guvernare.  Cioloş a răspuns şi la vocile care spun că că PLUS nu are curaj să intre la guvernare, acesta subliniind că nu i-a invitat nimeni.

Vizavi de susţinerea guvernului Orban, Dacian Cioloş aminteşte contiţiile impuse de USR.

„În măsura în care acest Guvern care ar urma să se instaleze îşi asumă ca după alegerile prezidenţiale să facă tot ce îi stă în putere ca să putem declanşa alegerile anticipate şi îşi asumă la pachet câteva măsuri de bun simţ, din punctul nostru de vedere, pe care ştim că românii le aşteaptă, cum ar fi alegerea primarilor în două tururi, adoptarea iniţiativei «Fără penali în funcţii publice», desfiinţarea prin lege a recursului compensatoriu, care ştim că a eliberat din închisori câteva zeci de mii de infractori şi consultarea Parlamentului pentru poziţia de comisar european, care ar trebui să fie propusă în zilele următoare, alianţa a decis ca cei de la USR care sunt în Parlament să poată să voteze pentru susţinerea acestui Guvern”, a afirmat Cioloş, citat de RFI.

Vizavi de o posibilă intrare PLUS la guvernare, acesta a precizat că formaţiunea sa nu fuge de responsabilitate, dar în acelaşi timp nu doreştă să facă vreun compromis

„Nu e deloc o reticenţă. Noi la PLUS chiar ne-am pregătit, am lansat în urmă cu câteva săptămâni acel program PLUS ACUM, în care tocmai pentru a arăta că suntem pregătiţi să intrăm la guvernare, am spus care ar fi măsurile care din punctul nostru de vedere ar trebui şi ar putea fi aplicate imediat ce am intra la guvernare. Deci nu e deloc o reticenţă, cel puţin din partea noastră, la PLUS, noi suntem gata de guvernare şi nu fugim de asta, însă nu suntem dispuşi să facem nici un fel de compromisuri, pentru a intra la guvernare”, a adăugat acesta.

Cu toate astea, Cioloş subliniază că PNL nu a invitat nici PLUS şi nici pe USR la guvernare.

„Eu nu ştiu să-i fi propus cineva alianţei USR-PLUS să intre la guvernare, pentru o discuţie serioasă pe acest subiect. Au fost doar speculaţii în presă, unii care ne acuză că nu avem curajul s-o facem, dar nu ne invităm noi la guvernare. Colegii de la USR au avut o discuţie pe acest subiect, pentru că ei sunt în Parlament, noi la PLUS nu suntem în Parlament, ca să putem să ne punem această problemă, nu ştiu cine are nevoie de noi, de cei de la PLUS acum, la guvernare, atâta timp cât noi nu avem voturi în Parlament”, a conchis liderul PLUS.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite