Ciolacu: După ore bune în care speram la o retragere a premierului Florin Cîţu, solicit preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia şefului Executivului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciolacu, Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Ciolacu, Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară demisia premierului, după confirmarea făcută de Florin Cîţu, potrivit căreia, în perioada petrecută în SUA a fost prins sub influenţa alcoolului la volan.

„După ore bune în care speram la o Românie normală în politică şi la o retragere a premierului Florin Cîţu, solicit preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia şefului Executivului”, a transmis Ciolacu pe Facebook. 

El spune că „o Românie normală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni! PSD solicită respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnaţi penal! Vorbim, domnule preşedinte şi dle Cîţu, de aceleaşi legi care au încheiat şi alte aspiraţii politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria”. 

Potrivit liderului social-democrat, „românii aşteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, şoc, explicaţii incomplete şi scuze...de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîţu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare”.

Premierul Florin Cîţu a recunoscut într-o conferinţă de presă că în perioada petrecută în Statele Unite ar fi fost prins la volan, după ce a consumat băuturi alcoolice. Şeful Guvernului a punctat faptul că nu se aştepta ca această informaţie să apară în urma competiţiei din PNL, ci mai degrabă dacă s-ar fi luptat PSD.

Mai mulţi liberali care îl susţin pe Florin Cîţu la şefia partidului i-au luat apărarea premierului, invocând tinereţea sau faptul că „în SUA probabil sunt milioane de oameni sancţionaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului”. Printre ei se numără Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Dan Vîlceanu şi Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL şi lider al eurodeputaţilor români, a venit cu o explicaţie inedită a faptului că Florin Cîţu a condus băut şi a stat două zile în închisoare. Bogdan a afirmat că lucrurile spuse despre premier sunt exagerări, că şi alţii s-au mai urcat băuţi la volan şi că şeful Guvernului „nu e ales să fie stareţul Mânăstirii Rohia, nici pentru poziţia de patriarh”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite