Ciolacu, după ce miniştrii Muncii din UE s-au pus de acord asupra salariului minim european: „Un beneficiu în special pentru cei din mediul privat românesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu, liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a salutat faptul că miniştrii Muncii din UE s-au pus de acord asupra instituirii salariului minim european, un proiect care, potrivit social-democratului, ar reprezenta „un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat”

„Salut faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Este un proiect pe care PSD l-a susţinut constant în ultimii ani, iar toate iniţiativele noastre de creştere a salariului minim din România au avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european.

Sunt convins că adoptarea unui #salariuminim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu in special pentru salariaţii din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să se alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa.

Salariul minim european poate însemna şi un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri. Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială şi va proteja mai bine interesele a milioane de salariaţi”, a scris Ciolacu, vineri, pe Facebook.

Miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord, joi, în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, asupra salariului minim european, a anunţat ministrul român al Muncii, Marius Budăi. Directiva stabileşte un cadru pentru adecvarea salariilor minime statutare, promovând negocierile colective privind stabilirea salariilor şi sporind accesul efectiv al angajaţilor la protecţia salariului minim în UE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite